ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rugbyderby RC 't Gooi - RC Hilversum ging vroeger over het randje: "Iets te veel bloed aan de paal" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 28 november 2022 om 16:41 | bijgewerkt: dinsdag 29 november 2022 om 09:20 uur
  • Thomas Brood

De rugbywedstrijd RC 't Gooi - RC Hilversum kent een lange historie en vooral vroeger was er sprake van grote rivaliteit. "Het was soms iets te veel bloed aan de paal en het ging weleens over het randje", vertelt oud-voorzitter Peter de Graaf van 't Gooi. 

NH Nieuws

Beide besturen namen zo'n twintig jaar geleden het initiatief om de rivaliteit tussen de teams wat in te perken. "Daar hebben wij bewust aan gewerkt. Wij hebben veel meer contact met elkaar. Zo spelen de oude garde van beide clubs jaarlijks een golfwedstrijd en die verbroedert wel", vertelt De Graaf.

"Bij de oudjes heeft meer pijn gezeten over de splitsing dan bij de huidige jeugd"
Voormalig Hilversum-voorzitter Wieger Schotanus

"Bij de oudjes heeft meer pijn gezeten over de splitsing dan bij de huidige jeugd", vertelt voormalig Hilversum-voorzitter Wieger Schotanus.

Oprichting RC Hilversum

En dat oud zeer is van lang geleden. RC 't Gooi werd in 1933 opgericht. 21 jaar later zag RC Hilversum het levenslicht. "Hilversum is opgericht uit leden van 't Gooi. Ze hadden geen zin meer om op de fiets naar Naarden te gaan en besloten zelf een club op te richten", vertelt Schotanus. Die splitsing zorgde zo'n zeventig jaar geleden voor de nodig rivaliteit. "Dat lag niet lekker en dat veroorzaakte wel rivaliteit", vertelt De Graaf.

De strijd bij de Noord-Hollandse derby tussen 't Gooi en Hilversum is tegenwoordig behoorlijk afgevlakt. De Naarders waren afgelopen weekend duidelijk te sterk en wonnen met 43-7 van de recordkampioen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar sport@nhsport.nl of bel 088 - 850 51 52

 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren