ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beeld en Geluid opent binnenkort, NH bekijkt alvast enkele parels | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Zaterdag 28 januari 2023 om 08:00 | bijgewerkt: dinsdag 31 januari 2023 om 14:34 uur
  • Rachel Morssink
Rachel Morssink

Na een verbouwing van ruim twee jaar is het dan bijna zover. Op 11 februari opent het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid weer haar deuren. NH Nieuws neemt alvast een kijkje achter de schermen en belicht een aantal parels uit de collectie. Vandaag: de spelvloer waar je kunt gamen.

"We staan hier op Game On," vertelt Karen Drost. Ze is manager bij Beeld & Geluid en hard bezig met alle voorbereidingen voor de opening op 11 februari. "Op deze interactieve spelvloer kun je met elkaar allerlei spellen spelen. Ik moet nu bijvoorbeeld muntjes verzamelen."

Ze kan niet wachten tot er eindelijk weer bezoekers zullen binnenkomen in het museum. "Het was wel wat saai af en toe, de afgelopen twee jaar," aldus Drost.

Overal in het museum zijn collega's van Karen hard aan het werk om alles op te bouwen en in te richten. "We hebben zelf alles uitgebreid mogen testen en daar hadden we heel veel lol in," vertelt Drost. "Dat is één van de mooie kanten van mijn werk, haha."

"We hebben in ruim twee jaar tijd het héle museum opnieuw ingericht."
Karen Drost van Beeld & Geluid

Tijdens de sluiting is het héle museum opnieuw ontworpen. "Het vorige museum kwam uit 2006 en sindsdien is er heel veel veranderd op mediagebied," vertelt Drost. "Youtube kwam op, iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Media gaat niet meer alleen over radio en tv, maar ook veel meer over het onderling delen van informatie."

Zoals dus ook op de interactieve spelvloer. "Dit laat zien dat spelen heel belangrijk is. Vroeger al, denk aan allerlei quiz-programma's op tv. Maar tegenwoordig is het natuurlijk ook superbelangrijk om samen spellen te spelen, zeker ook online," aldus Drost.

Vanaf de opening op 11 februari zijn bezoekers welkom om zélf de speelvloer uit te proberen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren