Inez van Oord heeft de Bijbel herontdekt

Laren - Op woensdag 14 februari zal Inez van Oord, oprichter van het tijdschrift Happinez, in de Ontmoetingskerk in Laren een toelichting geven op haar boek ‘Rebible’. Zij doet dat samen met haar broer Jos, die theoloog is en predikant in Baarn.

‘Hoe komt het dat wij Boeddha omarmen als een teddybeer en de Bijbel links laten liggen?’ Die vraag nestelde zich in de gedachte van Inez van Oord. ‘Kunnen wij nog iets met die bijna vergeten verhalen die wij ons nog vaag herinneren uit onze jeugd?’ vroeg zij zich af en ging op zoek naar een nieuwe manier om de Bijbel te lezen. Zij kreeg daarbij hulp van haar broer Jos.
Het resultaat is haar vorig jaar in december verschenen boek ‘Rebible - ontdekking van vergeten verhalen’,

De Boeddha dame, zoals Inez genoemd wordt door haar vele verhalen in Happinez over deze religieuze stroming, ging samen met haar broer op zoek. Zij reisden onder andere Mozes letterlijk achterna en beklommen zelfs de berg de Sinaï om als het maar even kon, hetzelfde te kunnen voelen wat Mozes had ervaren.

In Rebible krijgen de oeroude verhalen een nieuwe betekenis. Inspirerend voor iedereen die zich afvraagt of hij daaraan in deze tijd nog wat heeft. In hun lezing proberen Inez en Jos daarop een antwoord te geven.
Zij ontvangen vele uitnodigingen om te komen spreken en moeten keuzes maken. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat zij bij ons komen.

Datum, tijd en plaats: woensdag 14 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Vanwege de grote belangstelling niet in de Johanneskerk maar in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan 41 in Laren!

Bij binnenkomst koffie of thee en bij de afsluiting, een glas wijn. De toegang is gratis maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld! Het belooft opnieuw een boeiende avond te worden!

Dit moment binnen het thema ‘Geloven in vrijheid’, is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE) samen met de Larens Boekhandel.