Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

NH Gooi Zaterdag - Column Karin van Hunnik

De column van deze week komt van Karin van Hunnik, wethouder in Laren. Karin vertelt over één van haar passies: het onderwijs. Over de geruchten dat er weer een vrije school gaat komen, over een bevlogen leraar die een klas van 15 en 16-jarigen een rechtszaak laat naspelen en over nog veel meer dingen. Maar alles heeft te maken met het belang van kennis, van onderwijs.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Dag van de Leerplicht

Afgelopen donderdag 21 maart was het de Dag van de Leerplicht. Op die dag verzorgden leerplichtambtenaren en regionaal bestuurder Karin van Hunnik een les over leerplicht aan brugklasleerlingen van College de Brink in Laren. Verslaggever Michel Stoeltie nam plaats in de schoolbanken.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Tentoonstelling Fabeltjeskrant

De eerste maten van de begintune van de Fabeltjeskrant: “Hallo Meneer de Uil…” worden nog steeds door heel veel mensen automatisch aangevuld. En dat terwijl het al vijftig jaar geleden is dat de Fabeltjeskrant werd geïntroduceerd op televisie.In kasteel Groeneveld komt de Fabeltjeskrant weer tot leven met een hedendaagse tentoonstelling voor jong en oud.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Bermbende

Deze week was het weer tijd voor de voorjaarscampagne van de Bermbende. Groepen vrijwilligers die de woonwijken en parken ontdoen van afval. En dat al voor de 10e keer. Wordt Nederland schoner? We vragen het aan de oprichter van de Bermbende, Jaap Timmers.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Teun Koetsier over immigratie in Het Gooi

Onze expert van de Week is Teun Koetsier van de historische kring. Immigratie is een hot item in de afgelopen verkiezingen geweest, en Teun kijkt ernaar met een historische blik.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Joost van Gilse naar Provinciale Staten

Ook bij de Provinciale Staten deed de VVD het goed: in heel Noord-Holland komt de partij samen met GroenLinks en Forum voor Democratie op het hoogste aantal van 9 zetels, en in veel Gooise gemeenten kreeg de VVD de meeste stemmen. Aan de telefoon Joost van Gilse uit Hilversum, nummer 6 op de kieslijst, welkom.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Column Mario van der Ende

Hij was topvoetbal scheidsrechter, heeft vele honderden wedstrijden gefloten, in binnen en buitenland. Heeft twee boeken geschreven, was leraar Nederlands en Maatschappijleer en is Ridder in de orde van Oranje-Nassau. En hij is ook nog eens benoemd tot Scheidsrechter van de Eeuw. Mario van der Ende heeft een mening over de VAR.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Roland Holst College begint met Talent-programma

Geen leerling is hetzelfde, en voor wie moeite heeft mee te komen op school is het natuurlijk erg belangrijk dat er voldoende ondersteuning geboden wordt. Maar ook hoogbegaafde leerlingen hebben extra aandacht en uitdaging nodig. Op de Huizermaat in Huizen hebben ze daarom al een jaar of 10 een aparte onderwijsstroom genaamd Talent, en het Roland Holst College in Hilversum gaat dit initiatief het komende jaar overnemen.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Hilversum Alive gaat niet door

Het bestuur van de Stichting Hilversum Alive heeft helaas moeten besluiten de 21e editie van dit muziekfestival af te blazen. Een grote teleurstelling voor de vele bezoekers, maar niet minder voor de organisatie. Paul Hoogermolen, voorzitter van de organisatie, vertelt hoe het precies zit.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Waterschapsverkiezingen

Afgelopen weken waren de Waterschapsverkiezingen. De VVD doet het goed: de partij behoudt volgens de voorlopige uitslag alle vijf zetels en blijft daarmee de grootste. We spreken met lijsttrekker Peter Smit uit Blaricum.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Wandelen voor water

Wereldwijd hebben meer dan 660 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Jaarlijks wordt hier aandacht aan besteed op de Wereld Water Dag van de Verenigde Naties. In Nederland konden de groepen 7 & 8 van de basisschool afgelopen week meedoen aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Zes kilometer lopen met zes liter water. Dat is wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden vaak meemaken. Rotary Clubs in onze regio ondersteunen deze actie. Afgelopen woensdag werd er gelopen in Huizen. Verslaggever Michel Stoeltie liep een eindje mee.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Nader onderzoek plannen Stationsgebied

Precies vier weken geleden spraken wij in onze uitzending met een erg tevreden wethouder Arno Scheepers van Hilversum. Na twee jaar van praten en discussiëren lag er eindelijk een uitgewerkt plan voor het stationsgebied. Een ambitieus plan, waarin in het bijzonder veel aandacht is om de oostkant van het spoor beter te betrekken bij het centrum. Het plan zou binnenkort in een raadsvergadering behandeld worden maar de Commissie Ruimtelijke Ordening had nog wat bezwaren. De wethouder licht deze toe.

Luister fragment