Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

NH Gooi Zaterdag - Nieuw crematorium Laren

Op maandag 21 januari a.s. wordt in Laren een geheel nieuw crematorium geopend door de voormalig eigenaars van het crematorium in Bilthoven, bij de meeste luisteraars wel bekend omdat er tot 2016 geen andere optie in onze regio was als het op crematie aankwam. Vooruitlopend op de opening zijn er 3 open dagen, waarvan vandaag zaterdag 19 januari alweer de laatste dag is.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Open dag Huizermaat

Iedereen die kinderen heeft in de leeftijd van 11/12 jaar staat voor de keuze van een geschikte school. Informatieavonden, open dagen, oefenlessen, alles wordt bedacht om de ouder en vooral de potentiële leerling te informeren. En dan sta je daar met je kind dat zegt, ik vind dit geen leuke school, hier wil ik niet heen. Hoe moet je kiezen en hoe kiest een kind? Lea Oudmaijer en Magda van de Belt zijn afdelingsleiders onderbouw bij de Huizermaat en weten vast het antwoord.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - LHBTI-beleidsplan Hilversum

Afgelopen week heeft de gemeente Hilversum een actieplan gelanceerd om de stad homovriendelijker te maken: "je moet hier kunnen zijn je zijn wie je wilt en houden van wie je wilt," aldus wethouder Karin Walters. We spreken haar over het nieuwe beleidsplan.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Blaricum wil dekkend AED-netwerk

Met een goede dekking van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren, en voldoende bereikbare AED's kunnen levens gered worden. In veel gemeenten zijn burgerinitiatieven om dit mogelijk te maken. Blaricum nam in november al een motie aan om deze initiatieven in kaart te brengen, en afgelopen dinsdag werd besloten dat er een dekkend AED-netwerk in Blaricum moet komen. Bij ons wethouder Gerard Knoop.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Kunst & Antiek Beurs

Van 24 t/m 27 januari aanstaande opent de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting weer haar deuren voor de exclusieve Kunst & Antiek Beurs. En daar willen we meer van weten. Aan de telefoon Johan Rissik, directeur van Interevent, organisator van de Kunst & Antiek Beurs.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Peter Calis over brief minister Ollengren

Op 17 januari werd bekend dat Minister Ollengren bereid is de Gooise gemeenten te helpen bij het oplossen van de fusieproblemen. Zij gaat er hierbij vanuit dat de plannen van Laren en Blaricum om asiel aan te vragen bij Utrecht, van de baan zijn. In de studio Peter Calis van Larens Behoud voor een reactie.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Larense verkiezing Sporter van het Jaar

Gisterenavond werd in Laren de verkiezing van Sporter van het jaar gehouden. Er waren verschillende categorieën en heel veel goede kandidaten, dus de deskundige jury had het zwaar. Frank van de Wall Bake, sportmarketeer en al sinds jaar en dag inwoner van Laren was één van de Juryleden en nu bij ons in de studio om verslag te doen.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Nationale tuinvogeltelling

Op 25, 26 en 27 januari wordt in Nederland weer de nationale Tuinvogeltelling georganiseerd. Deze telling wordt al sinds 2001 gedaan met behulp van vele inwoners, scholen en andere organisaties en levert elk jaar weer een schat aan informatie op. Piet Spoorenberg, voorzitter van vogelwerkgroep het Gooi en al jarenlang actief in de vogelbescherming weet er meer van.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Blue Monday

Aanstaande maandag is het Blue Monday, de meest deprimerend dag van het jaar als we de berichten mogen geloven. Hoe dan ook, heeft u misschien ook soms last van een sombere bui in deze donkere dagen, dan is daar wat aan te doen. Ik praat daarover met Rinelle van den Top, programmaleider gezondheidsbevordering Regio Gooi en Vechtstreek.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Hoorzitting aanbesteding jeugdbescherming

Vorig jaar was er even paniek bij zo'n 25 Noord-Hollandse gemeenten. Er moesten nieuwe contracten komen voor de jeugdbescherming en -reclassering, en om de kwaliteit te verbeteren startten de gemeenten vanuit hun bestaande samenwerkingsverband een gezamenlijke, bovenregionale inkoopprocedure. Al tijdens de aanbesteding gaven veel toenmalige aanbieders, zoals de Willem Schokkergroep, aan niet aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Afgelopen donderdag vond in Hilversum een hoorzitting plaats met alle betrokken politici en de aanbesteders. Femke van Drooge, fractievoorzitter PvdA Hilversum, stelde vorig jaar al vragen over het proces en legt uit waar we nu staan.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Aardwarmte

Als het aan raadslid Hugo Bellaart uit Hilversum ligt, wordt de nieuwe woonwijk Crailo geheel met aardwarmte verwarmd. Een motie daartoe werd unaniem aangenomen door de raad en nu moet de haalbaarheid onderzocht worden.Maar wat is aardwarmte en wat zijn alternatieven, En is aardwarmte ook geschikt voor andere woonwijken? Energie-adviseur Stefan Mol van Waternet legt het uit.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Column Leo Janssen: "Gehaktbal"

De column van Leo Janssen, oud-wethouder van Cultuur en voormalig creatief directeur van Endemol, gaat vandaag over een bolvormige lekkernij, de Bol Charcuterie, de Royale Bol van de buurman van de Koning, maar vooral over de gehaktbal van Slagerij de Vries uit Laren...

Luister fragment