Fragment gemist - NH Gooi
  • NH Gooi Radio / NH Gooi TV
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

NH Gooi Zaterdag - Gesprekken over toekomst van Huizen

In februari en maart gaan medewerkers van de gemeente Huizen met inwoners in gesprek over de toekomst van Huizen. Verslaggever Michel Stoeltie trof de medewerkers aan in winkelcentrum De Oostermeent en maakte het volgende verslag.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Eric van 't Zelfde

Deze week een column van Eric van ‘t Zelfde. Rector van College De Brink in Laren,schrijver en medewerker van het programma Dreamschool. Eric vertelt over het leven, over pubers met hun eigen problematiek, over Dreamschool, het overlijden van zijn vader, kortom het leven waar we het mee moeten doen. En hij eindigt met een gedicht van Bernlef: ‘Drijfhouten Huis’.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Lezing over verwilderde veengronden

Lezing van Sander Koopman - voorzitter van archeologievereniging Naerdincklant en medewerker bij Geologisch Museum Hofland.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Gratis Energiescan pilot Huizen

Het postcodegebied 1276 in Huizen is aangewezen als pilot voor verduurzaming. Er zijn al verschillende bijeenkomsten geweest met de bewoners en nu kunnen bewoners zich aanmelden voor een energiescan. Uit de aanmeldingen komen 8 woningen in aanmerking voor een gratis scan. Wat dat is en hoe dat werkt vertelt Klaas Visser, projectleider bij het Duurzaambouwloket.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Groene Afslag

Vrijdag 14 februari bestond de Groene Afslag precies een jaar. Het ontmoetingscentrum voor duurzame ondernemers en mensen die komen koffiedrinken of lunchen, viert de verjaardag met een bijzondere actie. Lucas Mol vertelt wat die inhoudt.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Ondernemersprijs Huizen

Elke twee jaar reikt de gemeente Huizen de Ondernemersprijs uit aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatie, duurzaamheid of sociaal beleid. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of door anderen worden voorgedragen.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Informatieavond over natuurbrug

Er komt een natuurbrug tussen de Zuiderheide en Westerheide, die Hilversum en Laren met elkaar gaat verbinden. De brug moet komen over de provinciale weg (N525) tussen Laren en Hilversum en daarmee is de cirkel van 6 natuurverbindingen rond, als het aan de provincie ligt tenminste. Woensdag 12 februari organiseerde de Provincie een informatieavond voor de omwonenden over de komst van de natuurbrug.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Central Park Hilversum 2.0

Drie weken geleden was Henri van IJken van de Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum, BOB-H, bij ons in de studio. Hij sprak over de plannen om een Central Park in Hilversum te maken, direct achter café Dudok, waar nu nog de busremise is. Inmiddels is er alweer veel gebeurd, dinsdag was er een bijeenkomst voor belangstellenden over de aanvullende plannen waar ook de Larenseweg Driehoek bij betrokken is.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Oorlog in mijn buurt

Het onderwijsproject ‘Oorlog in mijn Buurt’ wil dat basisschoolleerlingen weten hoe het was om kind te zijn in de oorlog. En dat doen ze door ouderen te laten interviewen door kinderen. Hans van ‘t Veer was 4 jaar oud toen de oorlog begon en was thuis - Amsterdam-Noord - tijdens het bombardement in 1943. Hans vertelt al een aantal jaren zijn verhaal op diverse scholen in Amsterdam en Blaricum.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Groot Goois Toekomstdebat

We wonen in een spannende regio, Huizen noemt zich al Haven van ‘t Gooi, Hilversum is sleutelgebied van de Metropool Regio Amsterdam en Laren een villadorp en Blaricum en Eemnes willen vooral zichzelf blijven. Maar wat willen we nu met het Gooi? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het Groot Goois Toekomstdebat dat op 21 februari wordt gehouden. Deelnemer aan dit debat is Friso de Zeeuw, adviseur Gebiedsontwikkeling.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Goois Symfonie Orkest speelt Ruud Bos

U kent ze vast wel, de liedjes van Ruud Bos. Je hoort ze in de Efteling en bij allerlei tv-series. En dat componeren doet Ruud Bos inmiddels al 60 jaar. En ter gelegenheid daarvan geeft het Goois Symfonie Orkest op zaterdag 1 maart en jubileumconcert.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Schenking Kringloopwinkel aan Kunst en Cultuur

De Kringloopwinkel Huizen heeft opnieuw een schenking gedaan aan de Stichting Kunst en Cultuur Huizen. En dat is meer dan welkom. In de studio Eddy van Bunschoten van de Kringloopwinkel Huizen aan het Bakboord en Frans Bianchi van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen.

Luister fragment