Fragment gemist - NH Gooi
  • Luister live / Kijk live
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

NH Gooi Zaterdag - Column Gerhard Westerdijk

Oud jacht- en verkeersvlieger Gerhard Westerdijk heeft genoeg om over te vertellen. Verhalen, wetenswaardigheden, anekdotes. En Gerhard vertelt deze week wat het vliegen door een wolk met spreeuwen kan veroorzaken.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Column Paul de Lussanet

Zit de echte kunstenaars-wereld in London, New York en Parijs? Hoe lang is het geleden dat de kunstenaars aan de stamtafel zaten bij ’t Bonte Paard in Laren? Wat is er veranderd? Paul de Lussanet, kunstschilder uit Laren, geeft zijn visie.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - PoëzieRevue in de Vorstin in Hilversum

Komende dinsdagmiddag vindt in de Vorstin in Hilversum de PoëzieRevue plaats met dans, muziek en gedichten van jongeren van de Alberdingk Thijm Mavo. Ruim 150 jongeren kregen in de afgelopen weken poëzielessen en schreven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Aan de telefoon Gershwin Bonevacia, stadsdichter van Amsterdam en aanstaande dinsdag onder andere streng jurylid.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Vuurwerkprotest Laren

In Laren wordt al sinds september vuurwerk afgeschoten en dat tot grote ergernis van de dierenliefhebbers in Laren. Annemarie Le Buhan laat het er niet bij zitten en meldde zich met een aantal andere actievoerders bij het gemeentehuis in Laren.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Programma intocht Sinterklaas in Huizen

Wie het Sinterklaasjournaal een beetje volgt weet dat het altijd weer even spannend is: komt hij, of loopt alles in de soep? Maar het lijkt erop dat het goed gaat komen, volgende week zaterdag, 16 november, komt Sinterklaas aan in het Nautisch Kwartier in Huizen. We praten over de intocht met Hans Borremans, voorzitter van de stichting Intocht Sint Nicolaas Huizen.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - De radio bestaat 100 jaar

Dit speciale radiojaar wordt ook gevierd met de podcast 100 jaar radio. En we duiken ook even kort in onze eigen geschiedenis van radio Phohi tot NH Gooi. In een honderd uur durende radioreeks duiken Arjan Snijders en Harm Edens in de geschiedenis van de afgelopen eeuw. De podcast is ook elke maandagavond tussen 7 en 8 hier te horen op NH Gooi Radio. We praten met Arjan Snijders van NH Radio over 100 jaar radio.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Grote Generatie Duurzaamheid Debat

Woensdag 13 november vindt in de Raadzaal van het gemeentehuis in Laren het Grote Generatie Duurzaamheid Debat plaats .Tijdens dit debat worden verschillende generaties uit Laren uitgenodigd om hun visie op duurzaamheid in hun gemeente te delen. In de studio Sabine Klaver van het Spookbos en Jacqueline Heere, debatleidster van deze avond.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Nationale Schoolontbijt

Afgelopen week deden zo’n 500.000 leerlingen, verdeeld over ongeveer 2500 scholen mee aan het Nationale Schoolontbijt. Ook in onze regio waren op veel scholen de tafels al vroeg gedekt. Verslaggever Michel Stoeltie nam een kijkje in Openbare Basisschool Bijvanck in Blaricum.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Vis a Vis mag blijven

We kijken even een klein stukje buiten onze regio, precies naar de overkant van het Gooimeer. We volgen namelijk al een hele tijd het dossier van Vis a Vis, vanwege de invloed die dit bijzondere theatergezelschap ook bij ons heeft. Vis a Vis mocht de locatie aan het Almeerderstrand, waar officieel woningen gebouwd mogen worden, tot 2025 via een erfpachtconstructie gebruiken. Maar, de wethouder heeft in 2013 toegezegd dat de groep ook daarná zou mogen blijven en dat het bestemmingsplan zou worden aangepast. Toen puntje bij paaltje kwam, dreigde de gemeente alsnog woningen te bouwen waardoor Vis a Vis óf zou moeten vertrekken, óf aan bijna onhaalbaar strenge geluidsnormen voldoen. Afgelopen donderdag viel in de gemeenteraad het beslissende woord.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Duurzamehuizenroute

Vandaag is alweer de tweede zaterdag dat door heel Nederland huiseigenaren hun woning openstellen voor bezoekers die meer willen weten over het duurzaam maken van hun eigen huis. Afgelopen zaterdag maakten meer dan 2500 daar gebruik van. Ook in het Gooi zijn woningen te bezoeken waar je informatie en advies kunt krijgen.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Afscheid burgemeester Sicko Heldoorn

Sicko Heldoorn, burgemeester van Huizen, heeft gisteren in stijl afscheid genomen. Hij werd bij het gemeentehuis van Huizen voorgereden in een luid rinkelende antieke brandweerwagen vergezeld door 6 brandweermannen in vol ornaat. Het blijven jongens. Dinsdag a.s. maakt hij plaats voor zijn opvolger, Niek Meijer. Burgemeester Sicko Heldoorn geeft in een gesprek met Mary Voigt ondermeer zijn mening over Huizen, de aanpak van het Fonteinkruid en de voorgedragen verhuizing van de KNRM.

Luister fragment

NH GOOI in Business - Remmer Meijer over de Wijnhal woerden en portwijn

Remmer Meijer organiseert inmiddels enkele jaren in zowel het voor als najaar met succes een zgn Wijnhal in woerden. De najaarseditie zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 16 en zondag 17 november. Ennn met de feestdagen voor de deur wellicht een uitgelezen moment uw relatiegeschenken en kerstpakketten samen te stellen. En, en, en, daarnaast is de herfst een prima aanleiding om het eens met Remmer over Portwijn te hebben.

Luister fragment