Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

Achter 't Net - HZC de Robben, Vereniging van de week

Deze week kwam Achter 't Net vanuit het zwembad van Waterpolo vereniging WPC-HZC de Robben. Roan, lid en Hans Smits, coach Robben 1 van de vereniging vertellen aan Merel en Eric de ins en outs. (derobben.nl)

Luister fragment

Achter 't Net - Robert de Vos en Dick Slootbeek, Muziekkids en Hilversum City Run

Hilversum city run omarmt stichting Muziekkids als 'Goede doel' tijdens hun hardloop evenement door het centrum van Hilversum. Robert de Vos (Cityrun) en Dick Slootbeek (Muziekkids) zijn bij ons te gast en vertellen over het ontstaan van deze mooie samenwerking.

Luister fragment

Achter 't Net - Arnoud Wildschut, SoccerSquash

SoccerSquash groeit momenteel harder dan ooit. Op 28 november wordt een introductieclinic gehouden, georganiseerd door BeachClub Huizen in samenwerking met Coronel Sports. Arnoud Wildschut van de BeachClub Huizen is bij ons te gast. (www.beachclubhuizen.nl)

Luister fragment

Achter 't Net - Arno Geul, Voorzitter HZC de Robben

Arno Geul is de voorzitter van HZC de Robben en vertelt aan Eric wat de beste leeftijd is om met waterpolo te starten. Maar ook hoe je je kan aanmelden bij de Robben. (derobben.nl)

Luister fragment

Achter 't Net - Rogier Kersten en Herman Massing, Onder Water Sporten

Rogier Kersten en Herman Massing van OnderwaterSportVereniging Hilversum bespreken met Eric duiken, onderwater hockey en onderwater rugby. (osvh.nl)

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Dag van de mantelzorger

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorger. In deze uitzending willen we nog eens wat dieper ingaan over het belang van mantelzorg en wat als de mantelzorger zelf zorg nodig heeft. Monique Wolfkamp is projectleider bij Versa Welzijn en nauw betrokken bij alles wat met mantelzorg te maken heeft.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Historische Kring Eemnes over WO I herdenking

Op 11 november is het precies 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend en er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Op initiatief van het Verenigd Koninkrijk worden in tal van landen op 11 november herdenkingsceremonies georganiseerd. Klokkenluiders in de deelnemende landen is gevraagd om zoveel mogelijk tegelijkertijd kerkklokken te laten luiden. Samen met heel veel andere kerkklokken zullen de klokken in de BEL-gemeenten om 19.05 uur te horen zijn als Oproep tot Vrede. Aan de telefoon Liesbeth Lemckert, voorzitter van de Historische Kring Eemnes.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Taalachterstand bij volwassenen

De regio Gooi en Vechtstreek wil het probleem van taal- en rekenachterstand bij volwassenen aanpakken. 1 op de 9 mensen tussen de 16 en 65 jaar heeft moeite met lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Het lijkt een probleem dat lastig is om definitief uit te bannen. Met wethouder Annette Wolthers van Hilversum praat Michel over deze problematiek en wat voor oplossingen er aangedragen worden.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Theater Totaal in Hilversum

Theater Totaal is de werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking. Volgend jaar worden de activiteiten uitgebreid naar een locatie in Hilversum en daarvoor is men op zoek naar acteurs en actrices. En deze maand kunt u al kennismaken met Theater Totaal want ze komen een voorstelling in Hilversum spelen. Hier te gast zijn theaterdocent Mirjam Roepman en artiest Hassan Ahmida.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Desiree Niekus VVD Laren tegen provinciegrens wijziging

De colleges van Laren en Blaricum hebben middels een brief aan minister Ollengren van Binnenlandse Zaken verzocht de provinciegrens zo te wijzigen dat beide gemeentes tot de provincie Utrecht gaat behoren. De brief was een gevolg van een motie die in beide gemeenteraden was aangenomen. Maar dat was niet unaniem. De minderheid heeft nu ook een brief aan de minister gestuurd. Opvallend is dat de brief ook is ondertekend door raadslid Desiree Niekus van de VVD. Haar partij is juist voor het behoud van een zelfstandig Laren.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Fietsparkeerplan Hilversum

In Hilversum mag je in het centrum niet zomaar je fiets neerzetten. Die moet je plaatsen in een speciaal door de gemeente aangelegde fietsenrekken. De wijze van handhaven wekt in sommige gevallen op zijn minst onbegrip op. Afgelopen dinsdag organiseerde de SP en het CDA een evaluatiebijeenkomst in het raadhuis. Met verslaggever Michel Stoeltie evalueert raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen van het CDA de eerste periode van dit fietsparkeerplan.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Elin Seebus over diabetes en hun speciale diabetesteam

Woensdag 14 november is Wereld Diabetesdag. Diabetes, ook bekend als suikerziekte, treft inmiddels 1 op de 14 mensen. Reden voor ons om er ook aandacht te besteden. En dat doen we met mevrouw Elin Seebus. Zij is internist-endocrinoloog in Tergooi.

Luister fragment