ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 40UP Beat | NH Gooi

40UP Beat

Rotterdamse DJ Mark van Dale (echte naam Marc Pols). Begin jaren ’80 begonnen bij piratenstations en via het zendschip van Radio Caroline (Ross Revenge) in ’86 live te beluisteren op Radio Monique 963.

Daarna diverse shows op het zeer succesvolle Stads Radio Rotterdam waar hij o.a. het eerste ‘harde’ houseradioprogramma Turbulentie presenteerde. Na een eerste ontmoeting met zijn partner-in-crime Erik de Koning gingen zij zelf dansmuziek produceren. Eerst het harde spul maar na een dronken avond in de Amsterdamse iT besloot men meer melodieuze en groovy produkties te gaan maken.

Dit resulteerde in het uitbrengen van zo’n 100 maxi-singles en evenzoveel remixen. Scoorde in ’98 een wereldhit met  een dansversie van “Bittersweet Symphony” van The Verve, genaamd “Waterverve” waarna hij prompt populair werd als club dj met eigen clubavonden in Escape Amsterdam en Asta in Den Haag.

Na vijf jaar op Curacao bij Paradise FM de ochtendshow gedaan te hebben weer terug in nederland op de radio bij Wild FM en als Club DJ op vele festivals  en evenementen zoals 40 up.