ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronacrisis | Live blog | NH Gooi

Via dit live-blog houdt NH Gooi je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Corona-uitbraak in 't Gooi. Archief

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

  • Donderdag 02 april 2020 om 11:40

Webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door’?

Voor ouders uit de Gooi en Vechtstreek organiseert Jeugd en Gezin op donderdag 9 april de webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’. Na aanmelding is de workshop gratis te volgen tussen 20.30 en 21.30 uur.

Het is een pittige tijd. Er komt veel op ouders af. Als gezin heb je intensief met elkaar te maken. Ouders moeten hun eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen. Ze hebt hun eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de anderen in het gezin.

Veel vragen
Dat levert veel vragen op. Hoe begeleid ik mijn kind(eren) zo goed mogelijk in deze coronatijd? Wat bespreek ik wel en niet? Hoe help ik bij vragen, angsten en andere emoties? Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door? Hoe zorgen we voor een goede dagindeling? En hoe zorgen we als ouders dat we overeind blijven en onze spanningen niet op de kinderen richten?

Tischa Neve
In de webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Ouders kunnen via de chat hun vragen inbrengen waar Tischa dan op ingaat. Er wordt samen gekeken naar de enorme uitdagingen waar ouders voor staan maar ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor het gezin. De leeftijd is heel breed: van jong tot pubers.

Vooraf aanmelden
Om deel te nemen aan het webinar, moeten ouders zich van te voren aanmelden via de website van Jeugd en Gezin (www.jggv.nl). Deelname is gratis. Na registratie ontvangen ouders per e-mail een inlogcode voor de live webinar. Nadat de webinar is geweest, kunnen zij deze nog een maand lang terugkijken. Ouders die op 9 april verhinderd zijn, kunnen zich ook inschrijven. Zij kunnen de webinar na afloop terugkijken.

  • Donderdag 02 april 2020 om 08:55
Update GGD
Update GGD

Update GGD

Het aantal positief besmette patiënten loopt regionaal nog steeds op: per 1 april waren er in regio Gooi en Vechtstreek 222 patiënten met bewezen corona. Dat meldt de GGD in onze regio. Omdat er mondjesmaat wordt getest is dit slechts het topje van de ijsberg. Ook loopt het aantal bewezen corona patiënten dat overlijdt op en is er tevens een toename van het aantal overleden patiënten dat verdacht wordt van een coronabesmetting. Deze laatste groep bevindt zich vooral in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) sector.

Op dit moment zijn 14 inwoners van Gooi en Vechtstreek (4 bevestigd en 10 ernstig verdacht) overleden aan de gevolgen van het virus. 4 inwoners uit Gooi en Vechtstreek zijn overleden in Tergooi, 8 in het verpleeghuis en 2 thuis. Tergooi meldt dat in het ziekenhuis in totaal 6 mensen overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus. Dit zijn ook patiënten uit andere delen van het land.

  • Woensdag 01 april 2020 om 18:40

Update van Tergooi

Op woensdag zijn 32 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Dat is een daling van twee ten opzichte van de dag ervoor.

Er zijn geen nieuwe patiënten overleden en nog altijd 13 besmette medewerkers die in thuisisolatie verblijven.

Er gaat veel zorg en aandacht uit naar onze patiënten die besmet zijn met het corona-virus. Ondanks dat benadrukt Tergooi dat er ook nog steeds zorg geleverd wordt aan niet corona-patiënten. Nu een fysiek bezoek aan Tergooi niet mogelijk is, vinden veel consulten plaats via telefonische consulten en video-consulten, wel altijd na verwijzing nodig van uw huisarts.

Ook in levensbedreigende situatie en bij spoed staan de artsen altijd klaar.

  • Woensdag 01 april 2020 om 11:06

Regionaal loket voor alle ondernemers

Vanaf vandaag kunnen alle ondernemers in Regio Gooi en Vechtstreek met vragen over de coronamaatregelen terecht bij het daarvoor opgerichte Regionaal Ondernemersloket. In Gooi en Vechtstreek zijn veel ondernemers en zzp’ers getroffen door de maatregelen van het kabinet. Via het loket kunnen zij nu persoonlijk advies krijgen over hun eigen situatie. Via Regionaal Ondernemersloket kunnen ondernemers via een intakeformulier hun vragen stellen. Een medewerker van het ondernemersloket neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

  • Woensdag 01 april 2020 om 08:42

Minder patiënten opgenomen, één overleden

Goedemorgen, we beginnen de dag met de nieuwste cijfers van het Tergooi-ziekenhuis.

Dinsdag lagen 34 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er vijf minder dan een dag eerder.

Eén patiënt kon niet meer gered worden, er zijn nu in totaal 6 patiënten overleden. Dertien besmette medewerkers verblijven nog altijd in thuisisolatie.

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 18:09

Hilversum komt met pakket voor ondernemers

Hilversum heeft, na overleg met de ondernemersorganisaties in Hilversum, een aantal maatregelen genomen om het lokaal bedrijfsleven, groot en klein, in alle sectoren, een zetje in de rug te geven.

Zo past de gemeente de inning van de OZB aan en wordt gewerkt aan een raadsvoorstel om de precariobelasting voor terrassen te verlagen.  Daarnaast gaat Hilversum zich bij het Rijk hardmaken om de mediasector, een belangrijke inkomstenbron voor de Mediastad, onder de aandacht te brengen.

Kijk voor het hele pakket op de website van de gemeente.

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 17:27

Jeugd en Gezin: 'Vergeet normale vaccinaties niet!'

Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek roept op geen afspraken voor vaccinaties af te zeggen.

Het vaccineren van jonge kinderen blijft ook tijdens de coronacrisis heel belangrijk. De vaccinaties beschermen namelijk tegen ernstige infectieziekten zoals kinkhoest, meningokokkenziekte of mazelen.

Meer informatie over het consultatiebureau tijdens de coronatijd leest u op de website van Jeugd en Gezin.

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 16:10

Eerste inwoner Laren overleden

Gisteren overleed in Eemnes de eerste inwoner aan het coronavirus, vandaag gebeurde hetzelfde in Laren.

Burgemeester Nanning Mol heeft met de familie van de overledene gesproken. "Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte en kracht toe in deze onzekere tijden," schrijft hij in een verklaring.

"Dit nieuws doet pijn en geeft ook aan hoe belangrijk het is dat iedereen, maar dan ook echt iedereen zich moet houden aan de maatregelen. Neem die 1,5 meter afstand. Blijf thuis als dat kan. Met elkaar zijn we ervoor verantwoordelijk dat dit virus zich niet verder verspreidt. Ik ben ervan overtuigd dat wij in Laren dit met elkaar kunnen.
Houd moed."

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 16:02

Ook 'zorghotels' in onze regio

De zorgorganisaties in de regio Gooi en Vechtstreek hebben aparte COVID-19 afdelingen opgezet binnen hun eigen organisaties. Bij deze extra zorglocaties kunnen mensen terecht die besmet zijn met het coronavirus, die niet langer thuis kunnen blijven, maar bij wie de zorgzwaarte te licht wordt bevonden voor opname in een ziekenhuis. Ook is het bedoeld voor mensen die uit het ziekenhuis komen en nog niet thuis kunnen verblijven. Deze extra zorglocaties worden in het land zorghotels genoemd. Momenteel gebeurt dit in de regio Gooi en Vechtstreek binnen de bestaande zorglocaties met als voordeel dat alle infrastructuur aanwezig is. In onze regio zijn HilverZorg, Amaris en Vivium bezig om extra plaatsen te realiseren. HilverZorg heeft maandag (30 maart) een locatie gereed gemaakt met (op termijn) 20 plaatsen beschikbaar. Ook binnen Merem worden plaatsen gecreëerd. De zorginstellingen maken gezamenlijk met de huisartsen uit wie, op welke locatie, de beste zorg kan krijgen.

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 15:04

Gemeenteraad Blaricum gaat digitaal vergaderen

De gemeenteraad van Blaricum gaat door de Coronacrisis de komende tijd de reguliere rondetafelgesprekken digitaal afhandelen. De raadsleden krijgen daarvoor de benodigde software. Inwoners die willen inspreken kunnen hun reactie mailen naar de griffie. Die zal deze dan integraal aan de agenda toevoegen. In een digitale raadsvergadering kunnen geen besluiten worden genomen. De bepalingen in de gemeentewet staan dat niet toe. In Den Haag wordt aan een noodwet gewerkt om dit wel mogelijk te maken. Zodra deze van kracht wordt zal de raad van Blaricum ook digitaal besluiten kunnen nemen. Datum en agenda voor zo’n digitale raadsvergadering zullen via de website worden aangekondigd.

  • Dinsdag 31 maart 2020 om 11:05
Tergooi / Google Streetview
Tergooi / Google Streetview

Acht nieuwe patiënten in Tergooi

Er zijn nu 39 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Zondag waren dat er nog 31.

De teller van overleden patiënten staat nog steeds op vijf en er verblijven nog altijd 13 besmette medewerkers in thuisisolatie.

  • Maandag 30 maart 2020 om 12:32 | bijgewerkt: om 19:00 uur
Amrath hotel Lapershoek © Google Streetview
Amrath hotel Lapershoek © Google Streetview

Daklozen naar hotel

Vandaag verhuizen 6 cliënten van de Kwintes daklozenopvang de Cocon (Hilversum) tijdelijk naar het Amrath hotel in Hilversum, meldt de GGD. Dit is een van de maatregelen die Kwintes treft om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

In de daklozenopvang Cocon slapen de (meeste) cliënten met zijn tweeën op een kamer. Het is dan niet mogelijk om de aanbevolen afstand van 1,5 meter te houden. Kwintes huurt daarom voorlopig kamers in het Amrath hotel. In het hotel zijn geen andere gasten.

Kwintes plaatst in het hotel alleen de cliënten waarvan wordt verwacht dat zij de zelfstandigheid aankunnen. De cliënten krijgen een eigen kamer. Ook in het eten wordt voorzien. De cliënten betalen de vaste eigen bijdrage voor de daklozenopvang. Kwintes huurt voorlopig 10 kamers in het Amrath hotel. Er is uitbreiding naar 15 kamers mogelijk. In de nacht is er beveiliging aanwezig.
Luister hier het radiointerview terug:

  • Maandag 30 maart 2020 om 14:27

Oefeningen tegen rug of nekklachten door het thuiswerken

Voor degenen die rug of nekklachten hebben door het thuiswerken, of een goede workout willen zijn er hele duidelijke opnames geplaatst op de website en Facebook om jullie te helpen!

Zie https://www.sportrevalidatie-hilversum.nl

  • Maandag 30 maart 2020 om 14:21

Samenscholing in Eemnes beboet

Zondagavond heeft de politie in Eemnes voor 4 jongeren een proces-verbaal uitgeschreven. Zij hielden minder dan 1,5 meter afstand van elkaar. Ook zagen de agenten dat de jongeren elkaar aanraakten. En er werd ook een knuffel gegeven. De politie waarschuwt in deze coronatijd: "Ken de regels, houd afstand! Alleen zo wordt besmetting van van het Corona-virus worden voorkomen."

  • Maandag 30 maart 2020 om 14:17

Wethouder Karin van Hunnik deelt bloemetje en mandarijnen ut

Larens Wethouder Karin van Hunnik is vanmorgen bij opvanglocaties in Laren langs gegaan, die noodopvang aanbieden aan kinderen met ouders in cruciale beroepen. Met een bloemetje en mandarijnen heeft zij het personeel een hart onder de riem gestoken. Uiteraard hield ze hierbij de aanbevolen afstand.
Van Hunnik is het personeel enorm dankbaar voor hun inzet. "Zij hebben zoveel werk verzet, en zeuren nooit. Dankzij de noodopvang kunnen ouders met cruciale beroepen aan het werk in de aanpak van het coronavirus. Samen staan we sterk!", aldus de wethouder.

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

(Pagina 4)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren