ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronacrisis | Live blog | NH Gooi

Via dit live-blog houdt NH Gooi je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Corona-uitbraak in 't Gooi. Archief

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

  • Maandag 06 april 2020 om 13:46

Bemiddeling bij burenirritaties

Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd een verstandige optie. Buurtbemiddeling van Versa Welzijn geeft tips en biedt in het uiterste geval hulp bij een oplossing.

  • Maandag 06 april 2020 om 12:30
© Google Streetview
© Google Streetview

Alle sluizen in winterdienstregeling

De gemeente Hilversum heeft in overleg met de gemeenten in de Gooi & Vechtstreek en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht besloten om te zorgen voor een uniforme regeling voor sluizen en bruggen in de regio. Dit betekent dat de winterregeling van schutsluis ’t Hemeltje verlengd is tot 1 juni. Dit is in lijn met het besluit van de provincies Noord-Holland en Utrecht om de winterregeling te verlengen in verband met het coronavirus.

  • Maandag 06 april 2020 om 10:19

NH Gooi presenteert programma over coronavirus

Het coronavirus houdt ook Gooi en Eemland in de greep. NH Gooi presenteert daarom vanaf maandag (6 april) het programma NH Gooi in Coronatijd. Elke maandag t/m donderdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur zijn er extra nieuwsuitzendingen op de regionale radiozender NH Gooi te horen. In een aangename muziekmix, hoort de inwoner van deze regio het laatste coronanieuws op regionaal (en landelijk) niveau. Reportages, interviews, achtergronden en vaste specialisten zorgen dat de luisteraar volledig op de hoogte is van het laatste coronanieuws uit Gooi en Eemland.

  • Maandag 06 april 2020 om 08:11
Niet schrikken: sirenes loeien gewoon
Niet schrikken: sirenes loeien gewoon

Niet schrikken: sirenes loeien gewoon

Vandaag is de eerste maandag van de maand, en dat betekent dat de 4278 sirenes om 12.00 uur gewoon zullen loeien. De overheid wil mensen waarschuwen in deze gekke tijd, zodat niemand zich onnodig zorgen maakt. De sirenes zullen eenmalig 1 minuut en 26 seconden loeien. Het is pas een echt alarm als het loeien langer duurt of het meerdere malen achter elkaar gebeurt. De reguliere tests in de maand mei en juni kunnen niet doorgaan omdat deze maandagen vallen op Dodenherdenking (4 mei) en Tweede Pinksterdag (1 juni).

  • Zaterdag 04 april 2020 om 13:30
Thuiszittende KLM’ers verrassen Vooranker
Thuiszittende KLM’ers verrassen Vooranker

Thuiszittende KLM’ers verrassen Vooranker

Een thuiszittend KLM-paar uit Hoofddorp gaat het Huizer woonzorgcentrum Voor Anker vandaag verblijden met bossen tulpen, 200 wegwerpschorten en hygiënische doekjes in deze coronatijd. Die hebben de voor ouderen zo herkenbare geur van Kölnisch Wasser”, zegt piloot Niek Batstra. De afgeleverde partij tulpen worden verdeeld onder drie tehuizen. Samen met zijn vriendin, stewardess Charlotte Landman - dochter van Hart van Blaricum raadslid Han Landman - kozen ze onder meer voor het verzorgingshuis in Huizen, omdat Charlottes oma vroeger in Voor Anker woonde. Ze gaan ook duizend oogmaskers leveren aan ziekenhuizen voor patiënten op de intensive care.

  • Zaterdag 04 april 2020 om 10:43

Update Centraal Coronacentrum in NH Gooi Zaterdag

Sinds twee weken hebben we bij NH Gooi regelmatig contact met het Centraal Corona Centrum in Gooi en Vechtstreek. We praten dan bij over de laatste ontwikkelingen met René Batenburg, inmiddels een vaste gast in ons programma. René is huisarts en nauw betrokken bij het Centraal Corona Centrum.

Luister hier het interview terug of luister tot zaterdag 13:00 uur mee naar de NH Gooi Zaterdag voor het laatste nieuws.

  • Vrijdag 03 april 2020 om 19:58

Tergooi maakt filmpje over IC

Momenteel zijn 25 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Dat is er één minder dan gisteren.

Het ziekenhuis heeft vandaag een filmpje online gezet voor familie en naasten van patiënten die zijn opgenomen op de Corona-IC Unit. Intensivist Peter van de Molen geeft op een duidelijke manier uitleg over het verblijf op deze afdeling.

  • Vrijdag 03 april 2020 om 17:08
Winkelcentrum Kerkelanden Hilversum (Google Streetview)
Winkelcentrum Kerkelanden Hilversum (Google Streetview)

Supermarkten Hilversum kunnen 's nachts bevoorraden

Hilversumse supermarkten mogen de komende tijd vanwege het coronavirus ook 's nachts bevoorraad worden. Dat gebeurt om te voorkomen dat er schappen in de supermarkten leeg raken.
Lees hier het artikel.

  • Vrijdag 03 april 2020 om 14:25

Burgemeesters waarschuwen: 'ontwijk drukte bij mooi weer'

Voor komende weekend is mooi weer voorspeld met vooral op zondag lokaal temperaturen tot 20 graden. Burgemeesters in de regio roepen mensen die van het mooie weer willen genieten op goed afstand te houden en drukke plekken te vermijden. Spreek zo nodig anderen daarop aan, zegt ook burgemeester Niek Meijer in zijn nieuwste videoboodschap.

  • Vrijdag 03 april 2020 om 11:58

GGD-informatielijn weer op zaterdag bereikbaar

Ook komend weekend is het GGD-callcenter geopend op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Dan kunt u met uw vragen over het coronavirus bellen naar (035) 69 26 400.

Zondag zijn is dit telefoonnummer niet bereikbaar omdat er afgelopen weekend nauwelijks telefoontjes bij de GGD binnenkwamen. Het landelijk telefoonnummer 0800 – 1351 is dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur - ook in het weekend.

  • Donderdag 02 april 2020 om 19:57

Weer minder patiënten in ziekenhuis

Voor de derde dag op rij is het aantal patiënten met een coronabesmetting in Tergooi afgenomen. Er zijn nu (2 april) 26 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. De dag ervoor waren dat er nog 32.

Onder medewerkers zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld, 13 medewerkers verblijven nog altijd in thuisisolatie.

  • Donderdag 02 april 2020 om 18:11
Foto: BEL Communicatie
Foto: BEL Communicatie

Wethouders weer op pad met bedankjes

Ook vandaag gingen wethouder Knoop (Blaricum) en wethouder Van Hunnik (Laren) langs bij kinderopvanglocaties die noodopvang aanbieden en bij scholen in de twee gemeenten. Met een bloemetje en mandarijnen staken zij het personeel een hart onder de riem. In Blaricum werden voor deze actie de mandarijnen gedoneerd door de Albert Heijn uit Blaricum.


Wethouder Knoop: 'Ik ben ongelofelijk blij met de inzet van het personeel zodat er noodopvang geboden kan worden. Natuurlijk ben ik ook de scholen enorm dankbaar dat zij in deze moeilijke tijd doorgaan met lesgeven in aangepaste vorm. We doen het allemaal samen en ik spreek mijn waardering voor hen uit. Geweldig ook dat de Albert Heijn ons hierbij ondersteunt. Zo is maar weer te zien dat er ook veel mooie initiatieven ontstaan in deze sombere tijd.'


Wethouder Van Hunnik: 'Geweldig dat het personeel zich zo goed inzet voor de kinderen. Scholen geven les op een andere manier en de kleine kinderen worden opgevangen zodat ouders met cruciale beroepen aan het werk kunnen. Samen sterk!'


Eerder sprak NH Gooi Radio met wethouder Van Hunnik.

  • Donderdag 02 april 2020 om 17:01

Pieter Broertjes: 'Trots op Hilversum'

Burgemeester Pieter Broertjes heeft een video geplaatst op social media waarin hij het heeft over de 3de week van de coronacrisis. Hij is trots op de manier waarop Hilversummers deze crisis dragen en heeft er vertrouwen in dat wij dit volhouden.

Ook Matthieu Feijen, voorzitter BV Hilversum, komt aan het woord over maatregelen voor getroffen ondernemers.

  • Donderdag 02 april 2020 om 16:03
Hilversumse buurtberbecue afgelast
Hilversumse buurtberbecue afgelast

Hilversumse buurtberbecue afgelast

De buurtbarbecue die op 18 april in verschillende Hilversumse straten zou plaatsvinden is afgelast. Het was een initiatief van buurtbewoners die op het idee kwamen dat iedereen in zijn voortuin een barbecue neer zou zetten. Zo zou men op een veilige afstand blijven, maar toch nog in contact blijven met de buurt. De Gemeente Hilversum vond dit echter een minder goed idee en wil niet dat het gebeurt.

Bron: © 2006-2023 NH Gooi

  • Donderdag 02 april 2020 om 14:52

Mantelzorglijn open voor tips en een luisterend oor

Als u mantelzorger bent, kunt u vragen hebben over hoe u nu veilig hulp kunt bieden aan uw kwetsbare naaste. Wat kan wel en wat kan niet?

Mantelzorg Nederland denkt met u mee en biedt een luisterend oor. Bel de mantelzorglijn op 030-7606055 of kijk op mantelzorg.nl naar de veelgestelde vragen over mantelzorg en het coronavirus.

Verversen (nieuwste) Terug (nieuwer) Verder (ouder)

(Pagina 3)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren