Huizen eiland in 't Gooi

Huizen - Zo’n 70 Huizer winkeliers willen de deuren van hun zaak op de zondagen 24 en 31 december 2017 openen. Dat meldt het HuizerNieuws. De Huizer Ondernemers Federatie (HOF) heeft hierover een brief geschreven aan het college van Huizen.

Aanleiding is een brief van Detailhandel Nederland aan alle gemeenten met het verzoek voor een extra koopzondag op 24 december. Bekend is dat de huidige coalitie van CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks bij de start drie en een half jaar terug geen zondag openstelling toestaat.

Elders in 't Gooi zijn de winkels wel open op 24 en 31 december. "De winkeliers in Huizen zien daardoor honderdduizenden euro's van Huizen naar andere plaatsen gaan. Omzet die velen hard nodig hebben,” schrijft HOF voorzitter Peter Helmus. "Huizen is hiermee een eiland in het Gooi geworden."

De HOF krijgt in ieder geval steun van oppositiepartij PvdA. De sociaaldemocraten stellen dat zowel de winkelier als consument is gediend bij een openstelling op deze twee zondagen. Ook willen zij weten hoe de collegepartijen afzonderlijk tegen dit thema aankijken.