Driftweg en de Botterstraat zijn klimaatbestendig

Huizen - De Driftweg en de Botterstraat in Huizen zijn klimaatbestendig gemaakt. De buurt heeft nu minder wateroverlast bij zware regenbuien.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan de aanleg van een apart riool voor regenwater. Hiervoor zijn zogenaamde ‘lekke buizen’ gebruikt, waardoor het regenwater kan wegzakken in de bodem. Het regenwater komt nu niet meer in het vuilwaterriool terecht. Hierdoor ontstaat er minder snel wateroverlast op straat.

Ook de bewoners in de straten hebben een bijdrage geleverd. Bijna 90 procent van hen hebben de regenpijpen aan de voorkant van hun huizen laten afkoppelen van het vuilwaterriool en aangesloten op het regenwaterriool. Dit bespaart per jaar ongeveer 1.2 miljoen liter regenwater, dat niet meer naar de waterzuivering hoeft.

Met een kaartje in de bus heeft de gemeente Huizen de bewoners bedankt voor hun hulp. Met daarin een cadeau: een ijzerzaag! Want de regenpijpen aan de achterzijde kunnen ook afgekoppeld worden. Hoe bewoners dit kunnen doen, staat in de bijgestuurde folder.