Van VOC tot Indonesië in de 21e eeuw - Regioagenda - NH Gooi
  • NH Gooi Radio / NH Gooi TV
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Van VOC tot Indonesië in de 21e eeuw

Laren - Presentatie en lezing “Het Onbeloofde Land”; door Paula Brunsveld van Hulten
“Van VOC tot Indonesië in de 21e eeuw”
15 augustus 15.00 – 17.00 uur / Brinkhuis, Laren

Op 15 augustus wordt de capitulatie van Japan herdacht. Gitte Spee, Paula Brunsveld van Hulten en Ellen van Dorst-Brakel, grijpen deze voor Indische Nederlanders memorabele datum aan om iedereen mee te nemen in hun gedeelde familiegeschiedenis.

Paula, respectievelijk zusje en nicht van Gitte en Ellen, heeft recentelijk in Den Haag een lezing gehouden naar aanleiding van haar zojuist verschenen boek “Het Onbeloofde Land”, het verhaal van een meisje in dekolonisatie en de gevolgen ervan.

Deze bijzondere lezing waar heel veel research aan vooraf is gegaan, blijkt voor velen een eye opener. Zij belicht de Japanse invasie, het Jappenkamp, de Bersiap, politionele acties, repatriëring en contractpensions.

"We vinden het heel bijzonder om in ons eigen dorp iedereen mee te nemen in onze gedeelde Indische achtergrond. Daarom nodigen wij een ieder heel graag uit om deze lezing geheel gratis bij te wonen," zo laten de organisatoren weten. Tevens leest Paula fragmenten uit haar boek “Het Onbeloofde Land” dat zij na afloop graag voor u signeert. Voor nadere informatie zie ook haar website: www.paulabrunsveldvanhulten.nl.

Graag aanmelden tot uiterlijk 1 augustus bij : onbeloofdelandbrinkhuis@xs4all.nl