ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

NH Gooi Spreekuur

NH Gooi Spreekuur is een wekelijks programma op de zaterdagochtend van 9.30 tot 10 uur met medische en aanverwante onderwerpen voor een breed publiek. Een programma in samenwerking met onder meer Tergooi MC.

Het is de bedoeling iedere week – live in de uitzending - een medisch specialist of andere deskundige uit te nodigen om over zijn/haar vakgebied te vertellen.  En er zal zo nu en dan ook een patiënt aanschuiven.

Zo kan bijvoorbeeld een orthopeed over de nieuwste knieprothese vertellen, een ambulancemedewerker over zijn belevenissen, de gemeente over sportinitiatieven voor ouderen, de GGD over huiselijk geweld en ga zo maar door.

Wekelijks wordt bekend gemaakt welke onderwerpen aan bod komen, zodat luisteraars vragen kunnen insturen naar het speciale e-mailadres: spreekuur@nhgooi.nl

NH Gooi Spreekuur wordt herhaald op zondag van 12.00-12.30 uur.

Interviews en reportages terugluisteren? Kijk dan op nhgooigemist.nl of klik hiernaast op Uitzending gemist.

NH Gooi Spreekuur is te beluisteren via de ether op 92.0FM en 105.1FM, via de kabel op 92.3, via de TV met live beelden uit de studio via Ziggo kanaal 40 of wereldwijd via de live stream via www.nhgooi.nl.

 • Bevolkingsonderzoek darmkanker en invloed van alcohol op gezondheid

  • Afgelopen zaterdag

  Vandaag gaan we het hebben over de uitdagingen waar Maag-Darm-Leverartsen dagelijks mee te maken hebben. Zoals de invloed van alcohol op de gezondheid. En ook over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker . Wat zijn de meest voorkomende klachten, en wat is er aan te doen. Dat doen we samen met Marianne Smits, MDL-arts in Tergooi MC. Voor meer informatie over deze onderwerpen, zie ook: www.minderdrinken.nl - www.jellinek.nl - www.ikpas.nl

  Luister in nieuw venster
 • Stoppen met roken

  • Zaterdag 16 september
  Debbie Prijs en Lonneke Kamer

  Jarenlang werd roken gezien als leefstijl en een vrije keuze. Gezellig, wijntje, biertje sigaretje. Ook nu nog denken mensen, je kiest er toch zelf voor? Nou nee, zo simpel ligt het niet. Maar je kunt stoppen met roken! Hoe, dat bespreken we op Spreekuur met Lonneke Kamer, verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde en Debbie Prijs, campagnemanager van Stoptober.

  Luister in nieuw venster
 • Leefstijl

  • Zaterdag 09 september

  Naar schatting heeft meer dan de helft van de patiënten in Ter Gooi MC een ziekte wat in verband staat met leefstijl Leefstijl en preventie nemen binnen de gezondheidszorg een steeds prominentere rol. Maar heeft onze leefstijl te maken met het ziekenhuis, medicijngebruik en bijvoorbeeld het hersteltraject na een operatie? Het is een hot topic momenteel en je kunt er allerhande interviews en podcasts over horen, we horen het in het nieuws Maar vandaag gaan we er zelf over in gesprek want wie wil er nou niet gezond zijn, zich gezond voelen en vooral gezond oud worden? Een interview met Alice Langeveldt, dermatologe en zij heeft leefstijlgeneeskunde gestudeerd en Jessica Fisscher, cardiologie verpleegkundig specialiste

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur over huilbaby's

  • Zaterdag 02 september

  “Geniet van je roze wolk,” krijg je vaak te horen als je een baby’tje krijgt. Maar wat als die wolk helemaal niet roze is omdat je baby dag en nacht huilt? Daarover hebben we het in deze podcast met kinderarts Carole Lasham van Tergooi en met moeder Rixt, die zelf een huilbaby had. Belangrijk om te weten: er is een oplossing. Met de vijf stappen van de Karp-methode krijgt Carole iedere huilbaby - mits gezond - binnen een minuut stil.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur in gesprek met tandarts/implantoloog Jannes Walvius

  • Zaterdag 26 augustus

  1,5 Miljoen Nederlanders gaan niet naar de tandarts omdat ze bang zijn voor de kosten. Of gewoon bang zijn voor de pijn. En hoe zit het met implantaten. Dit keer hebben we het dus over mondzorg. En dat doen we samen met Jannes Walvius, tandarts/implantoloog in onze regio.

  Luister in nieuw venster
 • Oogarts Martijn Kanis vertelt over oogafwijkingen en mogelijke behandelingen

  • Zaterdag 24 juni

  Met onze ogen bezien we de wereld, kunnen we lezen en nog veel meer, zolang het goed gaat. Maar ons zicht kan om allerlei redenen achteruit gaan. Dan helpt soms een bril, of een oogoperatie. Martijn Kanis, oogarts in Tergooi MC bespreekt in deze aflevering van NH Gooi Spreekuur alle mogelijkheden en ook de nadelen van sommige ingrepen.

  Luister in nieuw venster
 • Poliklinisch Dietiste

  • Vrijdag 16 juni

  Voeding, daar kun je een hele dag mee vullen. Wat is goed, wat is gezond. Waarom moet je dit wel doen en dat niet eten. We hebben dikmakers en slankbelovers. Kiezen we naar behoefte van al het lekkers om ons heen of gaan we voor voedzame voeding. Maar wat als je in een ziektetraject zit Dan is er vanuit het ziekenhuis gelukkig begeleiding. We praten hierover met Celine Scipio, polyklinisch dietiste bij Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Comazuipen

  • Maandag 12 juni

  Bier, bacardi-cola of een breezertje. Je bent jong en je wilt wat, zeg maar. Maar dat dat ook weleens helemaal mis kan gaan, weten onze gasten van vandaag als geen ander. We praten hierover met Cárole Lasham, kinderarts in Tergooi en gespecialiseerd in onder meer comazuipen en Jacqueline Krouwel, zij werkt als preventiemedewerker bij Jellinek.

  Luister in nieuw venster
 • Dermatologie over zonschade

  • Zaterdag 03 juni
  Marjet Niessink, Physician Assistant Dermatologie bij Tergooi MC

  NH Gooi Spreekuur met Marjet Niessink, Physician Assistant Dermatologie bij Tergooi MC. Over zonschade en alles wat daarmee te maken heeft: wat is het, hoe krijg je het en wat kun je er aan doen. Of kun je het voorkomen?

  Luister in nieuw venster
 • Dementie

  • Zaterdag 27 mei
  Jiska Gooijer en Esther Daamen

  NH Gooi Spreekuur over dementie. Wat is het, hoe ontstaat is, het te voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan, en dan doelen we ook op de mantelzorgers. In deze aflevering Jiska Gooijer, casemanager bij Amaris en Esther Daamen, coördinator bij het geheugenhuis in Huizen.

  Luister in nieuw venster
 • Podcast Spreekuur hospice

  • Zaterdag 20 mei

  Als het over de zorg en over medische onderwerpen gaat, dan denken we vaak aan beter worden. De dokter probeert je beter te maken, in het ziekenhuis is alles erop gericht om je beter te maken, Maar soms loopt het anders in het leven en zit beter worden er niet meer in. Dan is het lijf op en breekt de laatste fase van je leven aan. En ook dan is er zorg nodig, misschien wel meer dan ooit, en dat is waar we het vandaag over gaan hebben. Palliatieve zorg en in dit geval de zorg die verleend wordt in een hospice. Bij Spreekuur te gast vandaag Liesbeth Boor en Jessica Heise. Beiden werkzaam in Hospice Huizen.

  Luister in nieuw venster
 • Dyslexie

  • Zaterdag 13 mei

  Vandaag gaan we het hebben over dyslexie. Wat is het, hoe komt het en hoe kun je ermee leren leven? Dat doen we in gesprek met onze dyslexie-deskundige Trudy Joling.

  Luister in nieuw venster
 • Hart Katheterisatie

  • Zaterdag 06 mei

  Vandaag gaan we het hebben over hart-katheterisatie. Wat is het, voor wie is het en wat wanneer is het nodig. Dat doen we samen met Rutger van Bommel, Interventie-cardioloog. En in het tweede deel van deze uitzending praten we ook nog met de heer en mevrouw Honing. Zij zijn beide patiënt van Rutger.

  Luister in nieuw venster
 • Diabetes

  • Zaterdag 29 april
  Elin Seebus, internist/endocrinoloog Tergooi MC

  Diabetes of suikerziekte is hard op weg om volksziekte nummer één te worden in Nederland, met alle gevolgen van dien. Het is een ziekte die veel complicaties met zich mee brengt en soms fataal blijkt. Maar gelukkig is de ziekte goed te behandelen en in bepaalde gevallen zelfs te voorkomen. Een interview met Elin Seebus, internist/endocrinoloog bij Tergooi MC over diabetes en hoe het te behandelen.

  Luister in nieuw venster
 • Plastische Chirurgie

  • Zaterdag 22 april

  Facelift, borstvergroting of een flapoor-correctie. In deze uitzending gaat het over plastische chirurgie! Wat willen vrouwen tegenwoordig graag, zijn er risico’s en zegt de dokter ook weleens ‘nee’? We bespreken het met plastisch chirurg Daphne van Dam van Bergman Clinics.

  Luister in nieuw venster
 • Leefstijl met Bianca

  • Zaterdag 15 april

  Vandaag staat in het teken van een gezonde leefstijl. Wat kan je er aan doen en waaarom is het zo belangrijk. Je struikelt online en in magazines over allemaal tips. Maar als dat allemaal niet werkt dan is daar leefstijl coach Bianca.....

  Luister in nieuw venster
 • Werken als ambulance-medewerker

  • Zaterdag 08 april

  Vandaag gaan we het hebben over het werken op een ambulance. Hoe ziet een werkdag eruit voor de ambulance-medewerkers. Werken ze in vaste teams. Hoe zwaar is hun werk. Hoe wordt je ambulance-medewerker? Deze vragen en meer gaan we voorleggen aan Daniel de Ronde en Cliff Paardekooper, beiden werkzaam op de ambulance in onze regio.

  Luister in nieuw venster
 • Rene Stumpel over Gezondheidsmonitor jong volwassenen

  • Zaterdag 01 april
  René Stumpel

  Een gesprek met René Stumpel, Directeur publieke gezondheid van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Gooi en Vechtstreek over de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van jong volwassenen, mensen tussen de 16 en 26 jaar, een actueel onderwerp waar in elk geval sinds Corona veel aandacht voor is. Hoe gaat het nu met die jongvolwassen, wie zijn dat en zijn ze de corona periode weer een beetje te boven gekomen? .

  Luister in nieuw venster
 • Geriatrie

  • Zaterdag 25 maart

  Ouder worden… we krijgen er allemaal mee te maken en het hoort bij het leven. Maar wat als je van fitte oudere de omslag maakt naar kwetsbare oudere? Er is een hele groep specialisten die voor je klaarstaan met ieder zijn of haar specialiteit. Maar er is ook behoefte te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten, deze in kaart te brengen en de patiënt zodoende zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen Vandaag zijn we op Spreekuur bij Annemarieke de Jonghe, klinisch geriater in Ter Gooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Laura Kok over blessures bij muzikanten

  • Zaterdag 18 maart

  Vandaag gaan we het hebben over muziekblessures. Hoe ontstaan die precies, wat kun je eraan doen én kun je het misschien ook voorkomen? Onze gast vandaag is Laura Kok. Zij is orthopedisch chirurg in Tergooi en gespecialiseerd in pijn- en gewrichtsklachten bij musici.

  Luister in nieuw venster
 • Schurft

  • Zaterdag 11 maart

  Heb je hele erge jeuk, vooral 's nachts? Dan is de kans groot dat je schurft hebt. Francine van Erp, dermatologe in Tergooi MC legt in dit NHGooi Spreekuur uit wat schurft is, hoe je het krijgt en vooral hoe je er weer vanaf komt.

  Luister in nieuw venster
 • De overgang

  • Zaterdag 04 maart

  De overgang: hoe komt het, wanneer, en vooral, hoe kom je er zo goed mogelijk doorheen? Martine den Hoedt houdt vandaag Spreekuur bij NH Gooi. Zij is verpleegkundig overgangsconsulent.

  Luister in nieuw venster
 • Bewegen

  • Zaterdag 25 februari

  Bewegen houd je gezond, maar hoe zit dat eigenlijk? Wat wordt precies bedoeld met bewegen. En is dat voor iedereen hetzelfde, en hoe zit het met die 10.000 stappen? En wat levert het op al dat bewegen? Holistisch coach en leefstijldeskundige Corinne Snijders beantwoord vragen van luisteraars.

  Luister in nieuw venster
 • Reanimatie

  • Zaterdag 18 februari

  Rachel Morssink praat in NH Gooi Spreekuur over reanimeren en over alles wat daarmee te maken heeft. Gasten van deze week zijn Pieter Weijermans, planner in het gewone leven, maar daarnaast heel actief in de reanimatie-wereld. Landelijk en ook dichter bij huis: als burgerhulpverlener, als penningmeester van de EHBO Vereniging Hilversum én hij geeft cursussen reanimeren. En Hans Doorn, kent het belang van reanimeren en AED’s als geen ander. Ook actief in de reanimatiewereld, maar is ook ervaringsdeskundige aan de andere kant. Want bijna drie jaar geleden overleefde hij een hartstilstand op de tennisvereniging dankzij een AED die hij notabene zélf had laten ophangen. Sterker nog, de redders waren zijn eigen reanimatie-cursisten!

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Depressie

  • Zaterdag 11 februari

  Een depressie, wat is dat, hoe komt het en wat kun je eraan doen. Wat is het verschil met overspannen zijn, een dipje hebben of een burn-out? En kan het ons allemaal overkomen? We hebben het erover met medisch psycholoog Suzanne van der Heijden en Psychiater Frank Gerritse van Tergooi MC… Volgende week praten we over reanimeren. Heb je vragen, stuur ze naar spreekuur@nhgooi.nl Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Wereldkankerdag

  • Zaterdag 04 februari

  Vandaag is het Wereldkankerdag. Deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. En niet alleen voor jou als patiënt, maar ok voor de mensen om je heen. We praten hierover met Pieter van den Berg, internist-oncoloog bij Tergooi MC…

  Luister in nieuw venster

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
 • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
 • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
 • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
 • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren