ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

Spreekuur

NH Gooi Spreekuur is een wekelijks programma op de zaterdagochtend van 9.30 tot 10 uur met medische en aanverwante onderwerpen voor een breed publiek. Een programma in samenwerking met onder meer Tergooi MC.
 
 
 
Het is de bedoeling iedere week – live in de uitzending - een medisch specialist of andere deskundige uit te nodigen om over zijn/haar vakgebied te vertellen.  En er zal zo nu en dan ook een patiënt aanschuiven.
 
 
 
Zo kan bijvoorbeeld een orthopeed over de nieuwste knieprothese vertellen, een ambulancemedewerker over zijn belevenissen, de gemeente over sportinitiatieven voor ouderen, de GGD over huiselijk geweld en ga zo maar door.
 
 
 
Wekelijks wordt bekend gemaakt welke onderwerpen aan bod komen, zodat luisteraars vragen kunnen insturen naar het speciale e-mailadres: spreekuur@nhgooi.nl
 
 
 
Interviews en reportages terugluisteren? Kijk dan op nhgooigemist.nl of klik hiernaast op Uitzending gemist.
 
 
 
NH Gooi Spreekuur is te beluisteren via de ether op 92.0FM en 105.1FM, via de kabel op 92.3, via de TV met live beelden uit de studio via Ziggo kanaal 40 of wereldwijd via de live stream via www.nhgooi.nl.
 

 • NH Gooi - Geriatrie

  • Vandaag

  Ouder worden… we krijgen er allemaal mee te maken en het hoort bij het leven. Maar wat als je van fitte oudere de omslag maakt naar kwetsbare oudere? Er is een hele groep specialisten die voor je klaarstaan met ieder zijn of haar specialiteit. Maar er is ook behoefte te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten, deze in kaart te brengen en de patiënt zodoende zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen Vandaag zijn we op Spreekuur bij Annemarieke de Jonghe, klinisch geriater in Ter Gooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi - Laura Kok over blessures bij muziekanten

  • Zaterdag 18 maart

  Vandaag gaan we het hebben over muziekblessures. Hoe ontstaan die precies, wat kun je eraan doen én kun je het misschien ook voorkomen? Onze gast vandaag is Laura Kok. Zij is orthopedisch chirurg in Tergooi en gespecialiseerd in pijn- en gewrichtsklachten bij musici.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi - Schruft

  • Zaterdag 11 maart

  Vandaag gaan we het hebben over Schurft,wat is het, hoe komt het en wat kun je er aan doen. Dat doen we samen met Francine van Erp, dermatologe in Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi - De overgang

  • Zaterdag 04 maart

  De overgang: hoe komt het, wanneer, en vooral, hoe kom je er zo goed mogelijk doorheen? Martine den Hoedt houdt vandaag Spreekuur bij NH Gooi. Zij is verpleegkundig overgangsconsulent.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi - Bewegen

  • Zaterdag 25 februari

  Bewegen houd je gezond, maar hoe zit dat eigenlijk? Wat wordt precies bedoeld met bewegen. En is dat voor iedereen hetzelfde, en hoe zit het met die 10.000 stappen? En wat levert het op al dat bewegen? Holistisch coach en leefstijldeskundige Corinne Snijders beantwoord vragen van luisteraars.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi - Reanimatie

  • Zaterdag 18 februari

  Rachel Morssink praat in NH Gooi Spreekuur over reanimeren en over alles wat daarmee te maken heeft. Gasten van deze week zijn Pieter Weijermans, planner in het gewone leven, maar daarnaast heel actief in de reanimatie-wereld. Landelijk en ook dichter bij huis: als burgerhulpverlener, als penningmeester van de EHBO Vereniging Hilversum én hij geeft cursussen reanimeren. En Hans Doorn, kent het belang van reanimeren en AED’s als geen ander. Ook actief in de reanimatiewereld, maar is ook ervaringsdeskundige aan de andere kant. Want bijna drie jaar geleden overleefde hij een hartstilstand op de tennisvereniging dankzij een AED die hij notabene zélf had laten ophangen. Sterker nog, de redders waren zijn eigen reanimatie-cursisten!

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Depressie

  • Zaterdag 11 februari

  Een depressie, wat is dat, hoe komt het en wat kun je eraan doen. Wat is het verschil met overspannen zijn, een dipje hebben of een burn-out? En kan het ons allemaal overkomen? We hebben het erover met medisch psycholoog Suzanne van der Heijden en Psychiater Frank Gerritse van Tergooi MC… Volgende week praten we over reanimeren. Heb je vragen, stuur ze naar spreekuur@nhgooi.nl Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Wereldkankerdag

  • Zaterdag 04 februari

  Vandaag is het Wereldkankerdag. Deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. En niet alleen voor jou als patiënt, maar ok voor de mensen om je heen. We praten hierover met Pieter van den Berg, internist-oncoloog bij Tergooi MC…

  Luister in nieuw venster

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Weekend Live

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren