ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op Gooilust | NH Gooi
  • Zaterdag 26 september 2020
Foto:  © Natuurmonumenten – Janko van Beek
Foto: © Natuurmonumenten – Janko van Beek

Ga op zaterdag 26 september 2020 van 14:00 uur tot 16:00 uur mee met de boswachter door het Bos van Blaauw en ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op buitenplaats Gooilust in ‘s-Graveland. Deze twee uur durende wandeling, inclusief een bezoek aan de uit 1823 daterende Siertuin, is voor volwassenen.

De aanduiding “Bos van Blaauw” doet vermoeden dat Frans Blaauw eigenaar was van buitenplaats Gooilust. Hoewel hij zeker zijn stempel heeft gedrukt op deze prachtige buitenplaats, was Frans niet de rechtmatige eigenaar van Gooilust. Dat was zijn echtgenote Louise Six. Zij erft in 1895 buitenplaats Gooilust van haar tante Margaretha Cover. Zo kreeg Frans Blaauw buitenplaats Gooilust in zijn schoot geworpen.

180 jaar oude Ginkgo's
Frans Blaauw verzamelde dieren, planten en bomen. Die haalde hij uit verre en nabije streken. De sporen hiervan zijn nog steeds zichtbaar. Bewonder de Aha, waarmee de gnoes op afstand werden gehouden. Tijdens deze excursie breng je ook een bezoek aan de ommuurde Siertuin. Het is niet alleen een Arboretum, maar tevens een tuin met fraaie waterpartijen en bijzondere flora. Je kunt er o.a. 180 jaar oude Ginkgo’s bekijken.

Nalatenschap
Het huwelijk tussen Frans Blaauw en Louise Six was geen gelukkig huwelijk. Frans probeert meerdere malen zijn vrouw met een krankzinnig verklaring onder te stellen. Zo hoopte hij de erfenis veilig te stellen en uiteindelijk toch rechtmatig eigenaar te worden van buitenplaats Gooilust. Daar stak Louise een stokje voor!
Hoe dit afloopt en welke rol Natuurmonumenten gespeeld heeft in deze kwestie, ontdek je tijdens de excursie.

Handig om te weten
Let op; deze excursie start bij de witte slagboom "Gooilust, oprijlaan Gooilust"
Verkoop van tickets uitsluitend online.
Honden kunnen niet mee.
Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.

Kosten
Volwassen
Normaal € 10,00
Ledenprijs € 7,00

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren