Oud Valkeveen begint politieke partij

Regio - Onder het motto 'Nieuwe politiek nodig in de gemeente Gooise Meren' is speelpark Oud Valkeveen een politieke partij begonnen die gaat meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.De partij heet 'Behoud Speelpark Oud Valkeveen' (BSOV). Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.Reden voor de oprichting is de vermakelijkhedenretributie die door de gemeente Gooise Meren ingevoerd gaat worden. Hierdoor zouden de entreeprijzen van het park stijgen.

"De gemeente probeert hiermee een gat van twee ton in de begroting te dichten, zonder daar iets voor terug te doen. Principieel wil ik hier niet in meegaan. We zijn altijd een maatschappelijke instelling geweest.Ik ga de prijzen niet verhogen", vertelde eigenaar van het park Michael van de Kuit eerder aan NH Nieuws.

Hij vindt dat discussie en beleid anders gevoerd moeten gaan worden De partij heeft een duidelijk doel: "Opkomen voor de belangen en het welzijn van de bewoners, bedrijven en andere instellingen binnen de gemeente Gooise Meren, het voeren van een consistent en transparant beleid en het in stand houden van cultureel erfgoed binnen de gemeente Gooise Meren."