ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drie wethouders Eemnes bekend | NH Gooi
v.l.n.r. Erwin van Dalen, Sven Lankreijer en Jan van Katwijk
v.l.n.r. Erwin van Dalen, Sven Lankreijer en Jan van Katwijk

Op maandagavond 23 april worden drie wethouderskandidaten aan de gemeenteraad van Eemnes voorgesteld tot benoeming. Dit zijn Jan van Katwijk en Erwin van Dalen namens DorpsBelang en Sven Lankreijer namens de PvdA.

Jan van Katwijk (68) is jurist en werkzaam geweest binnen de afdeling ‘Personeel en Organisatie’ in verschillende bedrijven. “Mijn betrokkenheid bij Eemnes vloeit primair voort uit het voortdurend ervaren van het unieke karakter van de gemeente. Reden waarom ik het koesteren van deze bijzondere eigenschappen ook op politiek vlak vorm en inhoud wil geven”, licht Van Katwijk toe.
Eemnesser ondernemer Erwin van Dalen (45) heeft ruim 18 jaar bestuurservaring dankzij zijn twee bedrijven die eind vorig jaar van Ankeveen naar Eemnes zijn verhuisd. Hij is inmiddels tien jaar woonachtig in Eemnes en vader en stiefvader van twee kinderen . Van Dalen: “Ik voel me vereerd gekozen te zijn tot wethouder en zal me graag inzetten voor het behoud van het dorpse karakter van Eemnes en bovenal voor het samen-sterk-gevoel”.

Sven Lankreijer (45) is halverwege de vorige periode als wethouder van Eemnes ingestapt en heeft al mooie resultaten bereikt. “Ik ben blij dat het mij gegund wordt mijn periode als wethouder te verlengen, zodat ik mij ervoor kan inzetten om Eemnes voor iedereen een fijne woonplaats te laten zijn en blijven”, licht hij toe. Lankreijer is geboren en getogen in Eemnes, vader van twee kinderen en als ICT’er gewend om processen vakkundig en vaardig aan te sturen.

De drie wethouders verdelen samen ruim twee fte, passend bij een gemeente van de grootte van Eemnes en gezien de zaken die op de gemeente afkomen ook noodzakelijk. De verdeling van de portefeuilles vindt plaats in de eerstvolgende collegevergadering na de officiële benoeming.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren