ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussum pakt overlast scholieren aan: "Dit vraagt om een stevige aanpak" | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Politiek
  • Maandag 09 maart 2020 om 21:40 | bijgewerkt: dinsdag 10 maart 2020 om 13:11 uur
  • Redactie

BUSSUM - Het Willem de Zwijger College, Albert Heijn Veerstraat, winkel Yellow Birds en gemeente Gooise Meren slaan de handen ineen om overlast van scholieren in het centrum terug te dringen. Aanstaande donderdag ondertekenen ze een convenant.

Julianaplein bussum
Google Street View Google Street View

Dat meldt het BussumsNieuws. Scholieren zorgen al langer voor overlast op het Veerplein en het Julianaplein in het centrum van Bussum. In de pauzes gaan ze massaal naar de supermarkt, zetten hun fiets midden op de stoep en gooien hun afval op straat. "Wij hebben al jaren last van het gedrag van de scholieren. Ook onze klanten klagen er vaak over," zegt supermarktmanager Yvette van der Raad. 

Elke partij die het convenant ondertekent gaat zijn steentje bijdragen om deze overlast terug te dringen. De gemeente gaat meer afvalcontainers op het plein plaatsen en er komen meer plekken om fietsen te stallen. 

Huisregels

De school gaat samen met de leerlingen huisregels opstellen en geeft roosterwijzigingen door aan de winkeliers op het plein. Bureau Halt gaat workshops over overlast geven aan de leerlingen.

De ondernemers gaan op hun beurt de scholieren aanspreken op hun gedrag en nemen bij overlast contact op met de school. Yvette van der Raad: "Onze bijdrage aan de afspraken is onder andere dat er elke pauze een medewerker bij de deur van de supermarkt staat, die ervoor zorgt dat de stroom scholieren geleidelijk de winkel binnenkomt. Ook hebben we een bord met huisregels bij de ingang van de winkel, zodat scholieren weten op welke afspraken ze aangesproken kunnen worden."

Vertrouwen in aanpak

Wethouder Jeugd en Leefbaarheid Geert-Jan Hendriks is blij met het convenant: "De overlast van scholieren in de omgeving van het Julianaplein en de Veerstraat in Bussum vraagt om een stevige aanpak. Met het convenant gaan we hier samen uitvoering aan geven, daar heb ik alle vertrouwen in. Het doel is dat het centrum van Bussum een prettige plek is én blijft om te winkelen, te ondernemen, te wonen en te verblijven."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren