ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise zwembaden beperken aantallen zwemmers, lessen gaan gewoon door | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Vrijdag 13 maart 2020 om 14:43 | bijgewerkt: om 15:30 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - De meeste Gooise zwembaden houden hun deuren voorlopig gewoon open, ondanks de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Wel stellen de meeste zwembaden een bezoekersgrens.

Sportcomplex de Zandzee in Bussum
Sportcomplex de Zandzee in Bussum Joost Lammers / NH Nieuws

Voor wat betreft de zwemlessen is er bij alle zwembaden weinig aan de hand: die gaan tot nu toe overal gewoon door. Wel doen de zwembaden een oproep aan ouders om hun kinderen thuis te houden als ze zich niet lekker voelen.

Vrij zwemmen

Een middagje lekker vrij zwemmen wordt een heel ander verhaal. De kans bestaat dat je niet naar binnen mag als je naar het zwembad gaat. Veel zwembaden hanteren een maximum van 90 tot 100 bezoekers. Het Hilversumse zwembad De Lieberg en het Blaricumse zwembad De Biezem hanteren zulke maatregelen.

Het Bussumse zwembad De Zandzee doet het vrij zwemmen op woensdagmiddag, vrijdagavond en in het weekend helemaal in de ban de rest van de maand. "Tijdens het recreatief zwemmen komen vaak meer dan honderd bezoekers tegelijkertijd in het zwembad. Wij zijn helaas genoodzaakt deze activiteit (tijdelijk) op te schorten", laat het zwembad weten.

Sauna gewoon open

Saunacentrum Spa Weesp houdt haar deuren gewoon open, ondanks de maatregelen. Wel wordt er scherp gelet op het aantal bezoekers. "Wij zorgen ervoor dat er per ruimte niet meer dan 90 gasten tegelijk aanwezig zijn en zullen hier continu op toezien. Dit betekent ook dat wij het maximaal aantal gasten per dag in het resort verminderen", meldt Spa Weesp.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren