• Maandag 06 april om 19:01 | bijgewerkt: om 21:40 uur
  • Rachel Morssink
Extra maatregelen in de supermarkt
Extra maatregelen in de supermarkt

NEDERHORST DEN BERG - Klanten die tekeergaan tegen de vakkenvullers en caissières die bijna in tranen zijn. De plaatselijke supermarkt in Nederhorst den Berg plaatst een indringende oproep op Facebook: "Wees lief voor onze medewerkers. Wij zorgen in deze moeilijk tijd dat uw koelkast gevuld is, dus help ons ook een beetje."

Het gebeurde afgelopen zaterdag. "Een klant had geen begrip voor de maatregelen die we nemen om de winkel veilig te houden voor medewerkers en klanten," vertelt teamleider Thiemo Dijkstra. "Hij is enorm tekeergegaan tegen een van de vakkenvullers en later zelfs nog een keer teruggekomen."

Dat gedrag tolereren ze niet bij de supermarkt. "Erg vervelend dit. Onze vakkenvullers zijn vaak nog maar vijftien, zestien jaar. Ze doen gewoon hun werk, dus tegen hen moet je niet tekeergaan," zegt Dijkstra. "Wij doen ons best om ons aan de regels te houden, dus dit is wel erg triest."

(Tekst loopt door onder video.)

NH Nieuws

Net als overal in het land, gelden ook hier strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Als wij de schappen bijvullen, sluiten we kort even een van de gangpaden. Anders is het lastig om de 1,5 meter afstand te behouden voor onze medewerkers," aldus Dijkstra. "We kunnen dan ook even geen artikelen aangeven. Dat kost te veel tijd en we willen het gangpad graag snel weer open hebben."

Andere maatregelen zijn: maximaal zestig klanten tegelijk in de winkel, afstand houden - óók in de rij bij de kassa - en klanten moeten verplicht een mandje of karretje meenemen naar binnen. "Daarvan zijn er in totaal zestig beschikbaar, dus als die op zijn, is de winkel vol en moet je even wachten," vertelt Dijkstra.

(Tekst loopt door onder video.)

NH Nieuws

De meeste klanten hebben begrip voor de situatie. "Ja hoor, geen probleem om te wachten als de winkel wordt bijgevuld," zegt een vrouw die net haar karretje terugbrengt. "Belachelijk om zo onaardig te doen tegen het personeel, dat kan gewoon niet. We moeten het met elkaar een beetje leuk maken in deze tijd."

De supermarkt hoopt dat inwoners uit Nederhorst den Berg elkaar aanspreken op hun gedrag en dat de Facebookpost leidt tot meer begrip voor de situatie.

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren