ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumse buurten mogen na ophef toch foodtrucks laten komen | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 07 april 2020 om 14:48 | bijgewerkt: om 16:34 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Bussumse buurten mogen toch foodtrucks laten komen om met de hele buurt eten te bestellen en lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis. De gemeente Gooise Meren staat het twee avonden per week toe, ook voor Naarden, Muiden en Muiderberg.

Bussum foodtruck
NH Nieuws

Een Bussumse buurt kwam een aantal weken geleden met het plan om foodtrucks te laten komen. Buurtbewoners konden dan vooraf eten bestellen en het 's avonds één voor één afhalen. Het plan werd bedacht omdat veel foodtruckeigenaren momenteel door de coronacrisis zonder werk zitten. Het Bussumse steuntje in de rug werd erg gewaardeerd.

De actie duurde vorige week maar kort. Toen twee foodtrucks druk doende waren om hun eten te serveren, stond de politie plots op de stoep: het mocht niet. De gemeente vond het een soort 'georganiseerd buurtfeestje' en dat mag in tijden van corona niet. De buurt was boos en teleurgesteld.

Kijk hier hoe de actie met de foodtrucks vorige week werd gestopt:

NH Nieuws

Twee avonden per week

De gemeente komt nu toch met een plan. De foodtrucks mogen twee avonden per week komen, tussen 17.00 en 21.00 uur en maximaal twee uur op dezelfde plek. Er mag mag wel maar één foodtruck komen per buurt, binnen een straal van 250 meter mag er niet nog eentje staan. Ook moeten de coronaregels streng worden nageleefd.

Gooise Meren laat weten dat het met het plan toch lokale ondernemers de hand wil reiken. "Het initiatief ligt bij de bewoners van wijken en buurten. Het is mooi dat inwoners zelf met initiatieven komen om gezamenlijk deze moeilijke tijd door te komen. Ik roep hen op om met name lokale ondernemers uit te nodigen op die avonden bij hen langs te komen. Op die manier steunen wij onze bewoners en onze ondernemers", zegt wethouder Alexander Luijten.

Website

De initiatiefnemer Jeroen Janssen heeft inmiddels een website aangemaakt en roept iedereen op om dit initiatief over te nemen in hun eigen wijk om zo deze getroffen groep ondernemers te ondersteunen. Daarnaast zijn ze nog op zoek naar lokale foodtrucks die het leuk vinden om een avondje langs te komen. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren