• Regio Eemnes
  • Vrijdag 24 april om 19:10 | bijgewerkt: zaterdag 25 april om 10:28 uur
  • Joost Lammers

EEMNES - Ook bodybuilder en acteur Olivier Richters, alias the Dutch Giant, kan al weken niet naar de sportschool. Maar stil blijven zitten is er niet bij. Hij heeft daarom zijn tuin omgetoverd tot geïmproviseerd krachthonk.

Acteur en bodybuilder Olivier Richters
Acteur en bodybuilder Olivier Richters Joost Lammers / NH Nieuws

"Welkom in mijn Dutch Giant-gym", zegt Olivier Richters als hij zijn eigen sportschool in de tuin van zijn woning laat zien. "Ik heb van alles bij elkaar gesprokkeld om tijdens de coronacrisis toch te kunnen trainen."

Hij ervaart ook de voordelen van zo'n krachthonk in zijn tuin. "Het heeft wel wat met de zon en ik word niet gestoord. Ik merk zelfs dat ik thuis beter groei dan in de gym, omdat ik kort en krachtig train."

"Ik weet niet of het een soort van verslaving is, maar ik haal plezier uit krachttraining"
Olivier Richters

Met zijn twee meter achttien en 155 kilo is Olivier's lichaam zijn handelsmerk. Tien jaar geleden begon de geboren Hilversummer met bodybuilding en woog hij tachtig kilo. Niets doen zou betekenen dat een deel van zijn spieren weer zou verdwijnen. "Het is een levensstijl geworden. Ik weet niet of het een soort van verslaving is, maar ik haal plezier uit krachttraining."

Joost Lammers / NH Nieuws

Omdat het trainen onderdeel van zijn werk is, mocht hij nog enige tijd van de eigenaar van een Hilversumse sportschool in zijn eentje binnen trainen. Uiteindelijk besloot hij daar mee op te houden, omdat hij geen boete wilde riskeren.

"Toen was de gymeigenaar zo aardig, dat ik zijn spullen gewoon mocht lenen." De stellage voor zijn halterstang kocht ik op marktplaats.

"Je moet altijd er op voorbereid zijn dat je de volgende dag de belangrijkste casting van je leven hebt"
Olivier RIchters

Uiteindelijk staat alles in het teken van zijn filmcarrière, ondanks dat de filmwereld ook helemaal op z'n gat ligt. "Op een gegeven moment gaan de bioscopen weer open en dan gaan de castings ook weer beginnen. Dan wil ik mijn beste shape zijn en daarom was het zo belangrijk dat ik thuis kon blijven trainen. Je moet altijd er op voorbereid zijn dat je de volgende dag de belangrijkste casting van je leven hebt."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive (live) | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll, Mischa Spelt en Han Bosman.
Net gemist?

De Platenkast van...

Gisteren om 22:00.

Terugluisteren