ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen herdenkt oorlogsslachtoffers met bijzondere herdenkingsvideo | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Ongeval
  • Maandag 04 mei 2020 om 07:02 | bijgewerkt: woensdag 20 januari 2021 om 11:39 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Huizen herdenkt de oorlogsslachtoffers met een bijzondere herdenkingsvideo. De hoofdrol wordt gespeeld door elf jongeren die de herinnering aan de slachtoffers levend houden. 

NH Nieuws

De herdenking is een korte film geworden, waarin de levensgeschiedenis van 6 van 98 slachtoffers op het herdenkingsmonument, wordt verteld. Ook is er ruim aandacht voor drie Huizer oorlogshelden Arie de Waal, Klaas Snel en Jacob Brands.

Rode draad in het geheel is de wandeling die burgemeester Niek Meijer maakt van de plek waar de drie verzetsmannen werden geëxecuteerd, bij het Warandepark naar het monument aan het Prins Bernhardplein. Ook dankzij dronebeelden is prachtig te zien hoe hij dwars door het dorp wandelt, met een roos in zijn hand. Hij en de jongeren leggen tenslotte bloemen bij alle namen. 

Net als in andere gemeenten is de herdenking van de oorlogsslachtoffers in Huizen dit jaar ook anders dan andere jaren. Vanwege het coronavirus is de herdenking niet te bezoeken. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

In de weken tot de bevrijding besteedt NH Nieuws geregeld aandacht aan 75 jaar vrijheid. Deze verhalen zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Vfonds.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren