ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronatests: 15 procent van geteste personen in 't Gooi besmet met coronavirus | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Donderdag 14 mei 2020 om 10:24 | bijgewerkt: om 10:28 uur
  • Redactie

BUSSUM - Van de tot nu toe geteste personen in de coronateststraat van de Gooise GGD blijkt 15 procent besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die de GGD deze week bekendmaakt. 

Coronatest in Bussum
GGD Gooi en Vechtstreek

Tot nu toe bezochten 733 mensen de teststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek. Eerst werd daar alleen zorgpersoneel getest, nu ook onder meer medewerkers van scholen en kinderdagverblijven en mensen met contactberoepen.

Opvallend laag

Het aantal positieve tests is opvallend laag, omdat er alleen mensen worden getest die al zeker een dag symptomen van het coronavirus vertonen. Volgens de GGD is er sprake van een dalende tendens. 

De komende tijd mogen meer mensen zich laten testen in de teststraat van de GGD in Bussum. Vanaf 1 juni zelfs iedereen met corona-achtige klachten welkom. De testcapaciteit van de GGD is nog voldoende. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren