ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse kindergemeenteraad mag door coronavirus langer blijven | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Dinsdag 19 mei 2020 om 13:41
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De Hilversumse kindergemeenteraad blijft langer actief. De jonge politici zouden eigenlijk morgen afscheid nemen, maar door dat naast het afscheid ook veel van de activiteiten van de kindergemeenteraad door het coronavirus niet door kunnen gaan, mogen de kindergemeenteraadsleden en kinderburgemeester Lise van der Ploeg langer aanblijven. 

Kindergemeenteraad Hilversum
Gemeente Hilversum

De kinderen van de kindergemeenteraad kwamen zelf met een alternatief nu ze veel van hun activiteiten in het water zagen vallen: uitstel, geen afstel. Dus blijft de raad ook na de zomer nog zitten. 

Normaal gesproken had de kindergemeenteraad een groot aandeel bij Koningsdag en maakten ze een kunstwerk dat rond Bevrijdingsdag onthuld zou worden. Dat is nu verplaatst naar september. Dan gaan de meeste leden van de kindergemeenteraad ook naar de middelbare school: de brugklas combineren met het raadswerk is niet te doen. 

Loco-burgemeesters

Ook kinderburgemeester Lise van der Ploeg hoeft nog geen plaats te maken voor een opvolger. Normaal gesproken komt er elk jaar een nieuwe raad en burgemeester. Nu wordt er gekeken of er wel twee loco-kinderburgemeesters aangesteld kunnen worden. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren