ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse stelletjes die door corona huwelijk in het water zagen vallen krijgen geld terug | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Zondag 24 mei 2020 om 12:03 | bijgewerkt: om 12:11 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversumse stelletjes die door het coronavirus hun geplande huwelijk hebben moeten afblazen, krijgen van de gemeente de gemaakte kosten terug. Dat heeft de gemeente Hilversum besloten. 

huwelijk
huwelijk Adobe Stock

Heel wat echtparen in de dorp hebben hun huwelijk door het coronavirus moeten uitstellen. Immers is een huwelijk zonder familie en vrienden niet het ideale beeld dat verloofden voor ogen hebben als ze aan hun trouwdag denken.

Verloofde stelletjes krijgen het geld terug dat ze hebben betaald om hun huwelijk te laten voltrekken en voor zaken zoals een trouwboekje. Dat scheelt: de kosten voor het voltrekken van een huwelijk in Hilversum kunnen oplopen tot bijna vierhonderd euro. 

Meer geld wordt teruggestort

Hilversum geeft ook andere betaalde zogeheten leges terug. Het gaat om betaalde parkeerontheffingen, ontheffingen voor de horeca, evenementen, standplaatsen en marktgelden worden teruggestort. Dat betekent dus ook dat organisatoren van afgelaste evenementen het geld voor hun vergunning terugkrijgen. 

Eerder besloot Hilversum al geen precariobelasting te heffen aan ondernemers. Dat is het geld dat ondernemers betalen voor bijvoorbeeld reclameborden en terrassen op straat. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren