ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verlossend telefoontje voor NH Nieuws-verslaggever na test: "Gelukkig geen corona" | NH Gooi
  • Maandag 15 juni 2020 om 12:48 | bijgewerkt: om 12:59 uur
  • Redactie

GOOISE MEREN - Het waren twee spannende dagen, maar na lang wachten kreeg ze gisteren het verlossende telefoontje: NH Nieuws-verslaggever Rachel Morssink heeft geen corona. "Een hele opluchting", zegt ze.

Rachel coronatest uitslag
NH Nieuws

NH Nieuws-verslaggever Rachel Morssink liet donderdag zien hoe een coronatest in een teststraat precies werkt. Zelf was ze al een paar dagen aan het snotteren en hoesten. Ze nam daarom het zekere voor het onzekere en vroeg een test aan. 

De test zelf noemde ze 'verschrikkelijk'. De test bestaat uit het afnemen van een slijm- en speekselmonster, waarvoor een staafje in neus en mond wordt gestoken. Geen fijn gevoel.

Geen corona

Rachel kreeg gisteren het verlossende telefoontje van de GGD: ze heeft geen corona. "Dat is heel fijn om te weten", zegt ze nadat ze de telefoon ophangt. "Ik moet alleen nog even beter worden. En dan kan ik gewoon weer aan de slag." 

Rachel was de afgelopen twee weken een van de vele inwoners van 't Gooi die een coronatest liet doen. Sinds deze maand mag iedereen met klachten zo'n test aanvragen. Honderden mensen hebben dat sindsdien gedaan, op de eerste dag waren het er al 250 bezoekers in de teststraat. Tot nu toe blijkt slechts een enkeling besmet met het coronavirus: afgelopen week waren er elf positieve tests.

NH Nieuws

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren