ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Davy Klaasen scoort en ontsnapt voorlopig aan degradatie met Werder Bremen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zaterdag 27 juni 2020 om 17:21 | bijgewerkt: zondag 28 juni 2020 om 19:50 uur
  • Redactie

BREMEN - Er was heel wat voor nodig, maar Davy Klaassen kan voorlopig nog even ademhalen. De middenvelder uit Hilversum overrompelde op de laatste speeldag in de Bundesliga met Werder Bremen tegenstander FC Köln en won met liefst 6-1. Hij zorgde zelf voor het vierde doelpunt. Aangezien directe concurrent Fortuna Düsseldorf verloor is directe degradatie afgewend. 

Davy Klaassen
Pro Shots/Action Images

Klaassen is dit seizoen aanvoerder van Werder Bremen. De ploeg stond lang op een degradatieplek, maar toen het écht moest werd er dus met grote cijfers gewonnen. Yuya Osako, Milot Rashica en Niclas Füllkrug zorgden voor de eerste drie treffers. Klaassen zelf scoorde ook, tien minuten na rust. Hij was alert toen een bal op de paal terecht kwam en schoof binnen. Het was zijn zevende competitiedoelpunt dit seizoen. Nadat Osako de 5-0 maakte deed Dominic Drexler wat terug. Het slotakkoord was voor Joshua Sargent: 6-1. 

"Misschien spelen we wel een derby tegen Hamburger SV, dat zou misschien wel leuk zijn"
Werder bremen-speler davy klaassen

"De trainer zei vooraf dat we nog in leven waren en dat we nog kans hadden", aldus Klaassen na afloop. "We scoorden snel achter elkaar en speelden de wedstrijd daarna goed uit. In de rust zag ik dat Düsseldorf in Berlijn met 1-0 achter stond. Alles ging vandaag goed voor ons."

Play-off

Aangezien Fortuna Düsseldorf onderuit ging tegen FC Union Berlin (3-0) is Werder Bremen niet direct gedegradeerd. Klaassen en consorten - waaronder oude bekende Niklas Moisander - wacht nu een rechtstreekse play-off tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Zondag is duidelijk of dat FC Heidenheim of Hamburger SV is. Klaassen: "We zijn er nog niet, we hebben nog twee finales te gaan. Beide teams beginnen dan weer op nul. Misschien spelen we wel een derby tegen Hamburger SV, dat zou wel leuk zijn."

In oktober vorig jaar bezocht NH Sport Klaassen nog. Bekijk hieronder de reportage.

NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren