• Regio Weesp
  • Thema Werk
  • Vrijdag 03 juli om 18:00 | bijgewerkt: om 20:45 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Als dank voor al zijn werk voor de stad, en vooral ook het behouden van de haast zo goed als verloren Laurentiuskerk, heeft Weesp kerkbouwer Cees van Vliet benoemd tot ereburger. Dat gebeurde vandaag bij de opening van de getransformeerde kerk. 

Weesp bedankt 'kerkbouwer' Cees van Vliet met ereburgerschap
Weesp bedankt 'kerkbouwer' Cees van Vliet met ereburgerschap Gemeente Weesp

De geheel tot bierbrouwerij, jeneverstokerij, yogacentrum en hotelkamer verbouwde Weesper Laurentiuskerk is de kroon op het werk van de Weesper bouwondernemer.

De kerk was zo goed als verloren toen de ras-Weesper het gebouw zes jaar geleden kocht, maar hij liet zich niet uit de weg slaan. Ook niet toen een brand vier jaar geleden, vlak voor de start van de werkzaamheden, de torenspits van de kerk verwoestte. Twee jaar later stond een genoveerde torenspits weer fier op de kerk. 

Het was een moment waar Cees van Vliet zelf ook emotioneel over was:

NH Nieuws

Maar er is veel meer: de afgelopen decennia voerde Van Vliet de ene na de andere restauratie uit aan historische panden in het centrum van Weesp. "Hierbij spaart hij kosten nog moeite om het karakter van de stad te behouden in de uitstraling die de gerenoveerde panden meekrijgen. Hij heeft - letterlijk en figuurlijk - ‘zijn steentjes bijgedragen’ aan de verfraaiing van de stad", zo meent burgemeester Bas-Jan van Bochove van Weesp.

Daar komt ook nog eens bij dat Cees van Vliet op tal van andere vlakken de Weesper samenleving helpt. Vele goede doelen, verenigingen, maar ook organisaties van culturele en sportieve evenementen, kunnen al jarenlang op zijn steun rekenen.

Ereburger van Weesp

Van Vliet werd vandaag verrast met de erepenning van de gemeente Weesp. De Weesper reageerde verrast, maar bovenal ook trots. Daarmee schaart hij zich in een illuster rijtje van Weesper ereburgers. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren