• Regio Bussum
  • Thema Ongeval
  • Maandag 20 juli 2020 om 12:05 | bijgewerkt: om 15:38 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een Nederlandse helikopter van Defensie is zondag neergestort toen het onderweg was van Aruba naar Curaçao. Twee van de vier bemanningsleden zijn door de crash om het leven gekomen. Een van de slachtoffers is de 33-jarige Bussumer Erwin Warnies. Dat bevestigen verschillende bronnen aan NH Nieuws.

Het type NH90-gevechtshelikopter van defensie defensie dat is neergestort
Het type NH90-gevechtshelikopter van defensie defensie dat is neergestort ANP/Evert-Jan Daniëls

De helikopter was bezig met een kustwachtpatrouille in de Caribische zee, waarna het neerstortte. De twee overleden bemanningsleden werden nog gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. De twee andere bemanningsleden raakten lichtgewond. 

De neergestorte helikopter was gestationeerd op het marineschip de Zr. Ms. Groningen, dat bij Curaçao ligt en haar thuishaven in Den Helder heeft. 

Naast Warnies kwam de 34-jarige vlieger Christine Martens om het leven. Warnies was als tactisch coördinator aan boord van het toestel. Hij werkt sinds 2012 voor Defensie, maar pas sinds vorig jaar als tactische coördinator van de NH90-gevechtshelikopter.

Dochter

Erwin groeide op in Bussum, doorliep er de middelbare school en koos daarna voor een carrière bij Defensie. De laatste tijd woonde hij in Den Helder. Hij laat een vrouw en een dochter van bijna twee jaar oud achter. 

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Chill

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren