ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Erwin G. in hoger beroep tegen straf van 14 jaar voor doden en dumpen van vriendin | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Dinsdag 28 juli 2020 om 21:39 | bijgewerkt: om 21:53 uur
  • Redactie

BUSSUM - Bussumer Erwin G. gaat in hoger beroep tegen de straf van 14 jaar en 6 maanden die hij kreeg voor het doden en dumpen van de Naardense Edita Moliené. Dat meldt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Edita en opblaasbad
Edita en opblaasbad Politie

Op 20 september 2018 werd het levenloze lichaam van Edita aangetroffen in de Muidertrekvaart. Haar lichaam was opgerold en vastgesnoerd in een opblaaszwembadje. G. werd twee weken geleden veroordeeld voor doodslag, het wegmaken van een lijk en verboden wapenbezit.

Dat G. in hoger beroep gaat, is volgens misdaadjournalist Peter R. de Vries een klap in het gezicht van de familie. "Ik heb gesproken met de advocaat van de familie en het is een hard gelag. Tijdens de rechtszaak heeft hij nauwelijks openheid van zaken gegeven", vertelt De Vries in het entertainmentprogramma RTL Boulevard

"Maar het is zijn recht", vult De Vries aan. "De maximale straf voor wat hij heeft gedaan is 15 jaar en hij heeft 14 jaar en 6 maanden gekregen. Dus er valt weinig te verliezen voor hem."

Vastgebonden

De dood van de 42-jarige Edita was twee jaar geleden groot in het nieuws. Haar lichaam werd in een pakket gevonden in het water. Toen haar lichaam gevonden werd, was ze al zeker een week dood. Haar lichaam was vastgebonden met touwen en tie-wraps en verpakt in een opblaaszwembadje, dat ook omwikkeld was met touwen. 

Twee maanden na de de vondst, in november 2018, werd de 45-jarige Erwin G. uit Bussum opgepakt. Edita was zijn ex-vriendin. Vorig jaar is hij onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Bekijk hieronder de uitspraak die de rechter eerder deed. 

Joost Lammers / NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren