• Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 04 augustus om 16:45 | bijgewerkt: om 17:00 uur
  • Rachel Morssink
Zoutkeet is weer open
Zoutkeet is weer open Rachel Morssink

HILVERSUM - De blijdschap is groot. Na een maandenlange coronasluiting opent de Hilversumse speeltuin De Zoutkeet weer haar deuren. "Geweldig. Voor ons, voor de ouders, maar vooral voor de kinderen", zegt Marg Tax van de speeltuin.

De eerste bezoekers staan al snel klaar bij het hek. "Wij wonen in een flat op twee hoog. Dit is onze achtertuin," vertelt Esther Stitselaar. Samen met haar twee kinderen, komt ze vaak in de Zoutkeet. "Er is veel ruimte om te bewegen en te spelen. Het is heerlijk om hier weer te zijn."

Maar de afgelopen maanden kon dat even niet. De speeltuin in Hilversum Zuid was dicht. "Helaas, het risico op corona voor onze oudere vrijwilligers was te groot," vertelt Marg. "In juli zijn we even drie dagen open geweest, maar het bleek niet haalbaar. We moesten weer dicht."

Nieuwe vrijwilligers

De speeltuin kampt al langer met een tekort aan vrijwilligers, maar de sluiting had een positief gevolg. "We kregen 13 nieuwe aanmeldingen, ook van jongere mensen, die willen helpen," vertelt Marg. Daar is ze erg blij mee. "We kunnen nu tot het einde van het seizoen in elk geval de middagen weer open."

NH Nieuws

De zandbak, glijbanen, klimtoestellen en de kabelbaan: ze werden enorm gemist de afgelopen tijd. "Dit is een leuke speeltuin omdat je lekker kan klimmen in hoge dingen," vertelt Jurre vanaf de schommel. Ook zijn vader is blij dat ze weer mogen. "Ja, super. We hebben dan wel een grote tuin, maar het is erg fijn spelen hier. We hebben er lang op gewacht."

Meer helpende handjes

Toch is het gevaar nog niet helemaal geweken. "We blijven afhankelijk van het aantal vrijwilligers, dus nieuwe mensen zijn nog steeds van harte welkom," zegt Tax. Ze gaat ervan uit dat de speeltuin tot eind oktober goed kan draaien. "Ik hoop dat het lekker druk wordt, maar niet te druk natuurlijk, haha. En vooral dat de kinderen veel plezier hebben, dat is het belangrijkste."

Marg Tax is al zo'n veertig jaar vrijwilliger bij De Zoutkeet. Het voorzitterstokje heeft zij - na 24 jaar - onlangs overgedragen aan nieuweling Vincent Koch.

In de video hieronder vertelt hij waarom méér mensen zich zouden moeten aanmelden:

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren