• Regio Bussum
  • Donderdag 10 september om 13:32
  • Laura van der Molen
Tonino Poke Bussum eigenaar
Tonino Poke Bussum eigenaar Redactie

BUSSUM - De horeca heeft het zwaar door de coronacrisis en dat maakt het openen van een nieuwe zaak extra spannend. Zeker als het ook nog eens je eerste eigen zaak is. Toch waagt Tonino Vanacore uit Bussum de stap: hij opende onlangs zijn eigen afhaalrestaurant in poké bowls.

Binnen een jaar tijd wist Tonino zijn droom om een eigen zaak te beginnen, te verwezenlijken naar iets tastbaars. Tonino is als een vis in het water wat horeca betreft: "Sinds mijn dertiende doe ik dit werk. Het is aanpoten, maar het geeft mij voldoening."

Het plan voor een 'poké bowl-takeaway' ontstond in zijn eigen keuken. "Ik maak al jaren poké bowls voor mijzelf, wanneer ik aan een lange werkshift moet beginnen."

Zijn creaties werden steeds professioneler, waardoor hij besloot zijn werk ook met anderen te gaan delen. 

Tonino schept poké bowl op
Tonino schept poké bowl op NH Nieuws

Toch geen Italiaanse toko

Een eigen zaak openen gaat nooit zonder zenuwen of onzekerheden, zo ook voor Tonino. Als geboren Italiaan twijfelde hij enige tijd wat hij zou gaan doen.  "Van origine kom ik uit Sorrento, Italië. Het lag dus voor de hand om een italiaanse toko te beginnen."

Toch besloot de jonge eigenaar buiten zijn comfortzone te stappen. Niet geheel onbelangrijk speelde de factor mee dat er links en rechts van zijn zaak al meerdere Italianen gevestigd zaten. Maar het doel om nieuwe dingen te leren stond voor Tonino voorop: "Door voor iets compleet nieuws te gaan, dwing ik mijzelf nieuwe taken aan te pakken. Zo groei ik niet alleen als 'businessman', maar ook als individu."

Waar je zou denken dat de coronacrisis het slechtste moment is om een eigen zaak te beginnen, ziet Tonino dat heel anders. "Ik heb het hartstikke druk door dat veel mensen thuis zitten en sneller wat te eten bestellen. Ik merk dus vooral positieve gevolgen van de coronacrisis."

Klein maar krachtig

Het nieuwe afhaalrestaurant van Tonino is klein van formaat - welgeteld twintig vierkante meter - maar heeft grootse plannen. "We zijn pas sinds eind augustus open, maar ik kan nu al niet wachten tot we kunnen doorgroeien naar meerdere vestigingen."

En dat dat niet ten koste moet gaan van de kwaliteit, realiseert Tonino zich maar al te goed: "Ik ben super zenwachtig om het allemaal perfect te doen. De juiste service, het lekkerste eten en kakelverse ingrediënten. Mijn klanten verdienen het beste."

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren