ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise duikers maken bodem plas schoon en halen berg troep boven water | NH Gooi
  • Dinsdag 22 september 2020 om 10:43 | bijgewerkt: om 13:33 uur
  • Sjoerd Stoop

NEDERHORST DEN BERG - Autobanden, schroot en veel meer andere troep: je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam wel boven water bij een grote schoonmaakactie van de duikers van de Gooise Onderwatersportvereniging zaterdag. De duikers maakten samen met een hoop andere vrijwilligers de bodem van de Spiegelplas in Nederhorst den Berg schoon. 

Bussumse duikers maken Spiegelplas schoon
Gooise Onderwatersportvereniging/Thijs Batteram

De duikers speurden op de bodem van de Spiegelplas naar troep vanwege World Cleanup Day. Met hulp van bootjes van de aan de plas gelegen watersportvereniging werd de hele plas afgezocht. De duikers sprongen op verschillende plekken het water in en haalden de ene na de andere autoband boven water.

De dag werd afgelopen met een hele berg aan troep als resultaat. De afvalberg wordt naar de vuilstort gebracht.

Meer rommel

De duikers duiken met regelmaat in de Spiegelplas en halen wel vaker rommel naar boven als ze het tegenkomen. "Maar je merkt dat je nog heel veel meer vindt als je gericht gaat zoeken", vertelt secretaris Dionne Clein van de vereniging. "Je vraagt je van sommige spullen echt af hoe het er terecht komt." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren