• Regio Blaricum
  • Thema Het weer
  • Woensdag 23 september om 11:42 | bijgewerkt: om 11:55 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - De Blaricumse zwemjuf Toos Magielsen (82) kan weer lachen: na weken vol onzekerheid heeft ze weer een zwembad gevonden om les te geven aan autistische kinderen. "Ik ben enorm blij en opgelucht", vertelt ze. 

Toos Maghielsen zoekt een zwembad om les te geven aan autistische kinderen
Toos Maghielsen zoekt een zwembad om les te geven aan autistische kinderen NH Nieuws

De goedlachse Toos geeft al jaren één-op-één zwemles aan autistische kinderen. Dat deed ze in een privézwembad onder een Blaricumse villa, omdat haar zwemmertjes daar geen last hebben van allerlei prikkels van buitenaf.

Enkele weken geleden stopten de lessen noodgedwongen, omdat het huis met het zwembad werd verkocht. Met pijn in het hart moest Toos haar leerlingen vertellen dat de zwemlessen niet meer doorgingen. "Je gaat van de kinderen houden en ik moest ineens plotseling afstand doen. Dat vond ik heel moeilijk", vertelde ze geëmotioneerd voor de camera van NH Nieuws. Ze deed een noodkreet, want zonder nieuw zwembad kon ze geen les meer geven. 

De oproep voor de camera's van NH Nieuws bleek een succes. Nadat Toos haar verhaal deed kwamen tientallen reacties van mensen binnen die haar graag zouden helpen aan een zwembad. Ook andere media pikten haar verhaal op. "Ik heb echt heel veel reacties gehad. Zelfs van ouderen die ik vroeger les heb gegeven. Dat was heel hartverwarmend." 

Droomzwembad

Tussen alle reacties bleek het droomzwembad van Toos te zitten: een zwembad in het hart van Blaricum, op enkele meters afstand van haar oude zwemadres. "Het zwembad dat het nu wordt, is echt ideaal. Het lijkt heel erg op het zwembad waar ik gebruik van maakte, maar dit is veel groter, lichter en ruimer. Het is echt heel strak", vertelt Toos trots. "Een ander voordeel is dat je alleen een halletje door hoeft en daarna naar beneden moet lopen. Je hoeft niet door allemaal toeters en bellen heen en dat is heel fijn voor de leerlingen. Het is echt geweldig." 

"Op school waren ze allemaal ook zo blij, mijn telefoon ontploft helemaal"
Toos Magielsen

Het goede nieuws is ondertussen ook bij de leerlingen van Toos aangekomen. "Op school waren ze allemaal ook zo blij, mijn telefoon ontploft ook helemaal", vertelt Toos. 

Voordat Toos haar zwemlessen weer kan opstarten, moet er nog wel wat gebeuren. "Het zwembad is nog niet op temperatuur, daar moet nog wat aan gedaan worden. Komend weekend ga ik met de bewoners van het huis praten om te kijken wat er allemaal nodig is. Het zijn ontzettend aardige mensen. Ik ben superblij." 

Bekijk hier hoe Toos voor de camera's van NH Nieuws vorige week nog een emotionele oproep deed: 

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Hiphop Highschool | Vandaag om 19:00.
  • Hiphop, met Jeffrey Ophof en Anish Raghubardayal
  • Kick Down | Vandaag om 21:00.
  • Lekkere plaatjes en praatjes over wat jij interessant vindt!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren