ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse kindergemeenteraad vraagt met kunstwerk aandacht voor vrijheid | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 25 september 2020 om 07:04
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Met een van steentjes gemaakt 'maple leaf' hoopt de Hilversumse kindergemeenteraad dat mensen aandacht blijven hebben voor vrijheid en de tijden herdenken dat er geen vrijheid was. Het kunstwerk van de Hilversumse tieners werd woensdagavond onthuld.

Kunstwerk van de kindergemeenteraad van Hilversum
De Hilversumse kindergemeenteraad werkte lang aan hun 'vrijheidskunstwerk'. NH Nieuws

De Hilversumse kindergemeenteraad werkte afgelopen voorjaar al aan het kunstwerk. Ze kregen daarbij hulp van Hilversumse ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Ze gaven niet alleen samen het kunstwerk vorm, maar hoorden ook de verhalen over de oorlog. 

Het kunstwerk zou eerst op Bevrijdingsdag worden onthuld, maar door het coronavirus moest dat worden verplaatst. Woensdag was het alsnog zover. 

Tekst gaat door onder de video.

NH Nieuws

Blijven nadenken over vrijheid

De kindergemeenteraad hoopt dat mensen die het kunstwerk zien nadenken over hoe belangrijk vrijheid is. "Ook nu nog zijn er mensen die niet in vrijheid leven. Als mensen langs dit kunstwerk lopen, hopen we dat ze hun gedachten daar over laten gaan en beseffen dat we moeten blijven vechten voor vrijheid", zegt kinderburgemeester Lise van der Ploeg. 

Met het onthullen van het kunstwerk nam de kindergemeenteraad woensdag officieel afscheid. Dit schooljaar moet een nieuwe kindergemeenteraad gaan aantreden. 

De kinderburgemeester en de kindergemeenteraad kregen een oorkonde voor hun bewezen diensten: 

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren