• Regio Hilversum
  • Maandag 28 september om 16:52
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Ze kennen elkaars gezicht, maar daar blijft het vaak ook bij. En dat moet anders: bewoners van de Hilversumse Bloemenbuurt willen dat het 'ons-kent-ons' dat hun buurt vele jaren kenmerkte terugkomt. Afgelopen weekend pakten ze op burendag flink uit om elkaar te ontmoeten.

Hilversumse buurt moet weer 'ons-kent-ons' worden
Hilversumse buurt moet weer 'ons-kent-ons' worden NH Nieuws

De Hilversumse bloemenbuurt kenmerkte zich jaren geleden door twee dingen: ons-kent-ons en gezelligheid. Dat is waar bewoners aan gewend zin en waarom ze zo verknocht zijn geraakt aan hun buurt. Een deel van de buurt woont er al tientallen jaren, anderen nog maar net. Het ons-kent-ons is al tijden niet meer zo vanzelfsprekend. 

Buurtbewoners werken al langer hard om de buurt weer op te fleuren. Zo wordt er onder meer samen met de gemeente gewerkt om ergernissen als verrommeling en verloedering aan te pakken.

Elkaar leren kennen

Maar het gaat veel verder dan dat alleen. "We willen dat bewoners elkaar echt weer allemaal kennen", zegt buurtcoördinator Trude van de Ven. "Afgelopen zomer heeft een fotograaf allemaal portretten gemaakt van bewoners en zijn er interviews afgenomen, zodat we elkaar leren kennen. Maar ook deze burendag is een voorbeeld: het gaat om ontmoeten. Er staat een springkussen, er zijn hapjes en drankjes gemaakt door bewoners, we hebben een optreden en we hopen dat mensen lekker met elkaar kletsen." 

"We kennen lang niet iedereen. En dat terwijl we hier al 37 jaar wonen"
Buurtbewoners Jan en Wil

De bewoners van de buurt zelf zijn erg blij dat er weer wat gebeurt. "De meeste mensen in onze eigen straat kennen we wel, maar zeker niet in de hele Bloemenbuurt. En dat terwijl we er al 37 jaar wonen", zeggen Jan en Wil. "We zijn hier dan ook om een praatje met anderen te maken en onze buren beter te leren kennen. We vinden het echt heel leuk."

De burendag is niet het enige dat de buurt wil doen. De komende tijd wordt er vanuit de buurtkamer aan de Resedastraat nog meer georganiseerd. 

NH Gooi nam zaterdag een kijkje op de burendag van de Hilversumse Bloemenbuurt:

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Hiphop Highschool | Vandaag om 19:00.
  • Hip-hop, met Jeffrey Ophof.
  • Kick Down | Vandaag om 21:00.
  • Lekkere plaatjes en praatjes over wat jij interessant vindt!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren