ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Groen feestje: Hilversummers willen duurzaamheid lokaal meer op de kaart zetten | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 05 oktober 2020 om 15:29 | bijgewerkt: om 15:34 uur
  • Redactie

Hilversum kleurde afgelopen weekend groen: met een Duurzame Driedaagse werd volop aandacht gevraagd voor duurzaamheid en verantwoord leven. Drie dagen lang lieten 'groene' Hilversummers zien hoe je milieubewuster kunt leven. Van zelf compost maken tot bewuster boodschappen doen. 

Zo kun je verantwoord koken
NH Nieuws

Een van de hoogtepunten: een duurzame kookworkshop. "Ook zonder vlees kun je de lekkerste gerechten maken", vertelt kookdocent Hester Gietelink aan de deelnemers. 

Van vegetarische boeuf bour­guig­non tot een stamppot van boerenkool zonder dat er ook maar een stukje vlees aan te pas komt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het werd afgelopen weekend geheel vegetarisch gemaakt door een grote groep deelnemers tijdens de duurzame kookworkshop van Hester.

De Hilversumse leert haar deelnemers hoe ze bewuster kunnen eten. "Ik wil mensen er bewust van maken van wat je allemaal 'verantwoord' kunt eten", vertelt ze. "Vegetarisch eten is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu. Als we vegetarisch eten scheelt dat bijvoorbeeld een hoop aan CO2-uitstoot. Daarmee kun je bijdragen aan een duurzamere wereld."

Vlees niet snel gemist

De deelnemers van de workshops bleken verrast wat ze allemaal kunnen maken zonder dat er vlees aan te pas komt en hoe snel je het vlees ook helemaal niet mist. Op elke tafel werd een ander recept gekookt, waardoor er de hele avond allerlei geuren van verschillende gerechten te ruiken waren in de 'Natuurkeuken' aan de Schapenkamp. 

Na afloop werd al het lekkers natuurlijk samen opgegeten. 

NH Gooi nam afgelopen weekend een kijkje in de keuken: 

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren