• Regio Bussum
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 06 oktober 2020 om 16:42
  • Laura van der Molen

BUSSUM - Bussumse Eva Feenstra (31) heeft geen onderarmen en onderbenen. Daar weet de jonge moeder van een dochtertje zich prima mee te redden. Dat komt deels door haar aangepaste auto waarmee ze toch mobiel is. De auto die ze heeft is aan vervanging toe, maar geld voor een nieuwe heeft ze niet. Om haar te helpen startte hartsvriendin Richelle onlangs een inzamelingsactie. Daar loopt het ondertussen storm.

Snapshot Video 211711 (01:50)
Snapshot Video 211711 (01:50)

Een auto is voor Eva onmisbaar. Het geeft haar vrijheid en onafhankelijkheid. Met de auto kan ze gewoon naar haar werk bij de gemeente, naar haar studie in Amsterdam en kan ze haar dochtertje ophalen van school. Met het openbaar vervoer reizen is Eva's beperking niet te doen en datzelfde geldt voor lange wandelingen op haar protheses. 

Eva heeft een aangepaste auto, waarmee ze met haar beperking toch auto kan rijden. De auto die ze heeft is niet alleen tien jaar oud, maar onderdelen om de auto rijdend te houden worden ook nog eens niet meer geproduceerd. Een nieuwe auto is dus een grote wens. "Het UWV wil een deel van de auto vergoeden, maar ik moet zelf ook achtduizend euro bijleggen. Dat geld heb ik simpelweg niet", vertelt Eva. "Ik heb die auto echt nodig, want zonder ben ik echt nergens. Mijn dochtertje gaat naar school en ik wil haar dolgraag zelf kunnen brengen en halen." 

"Ik wil ook gewoon een moeder zijn die vriendjes en vriendinnetjes kan meenemen, zodat ze kunnen spelen"
Bussumse eva feenstra over haar auto

Hartsvriendin springt op de bres

De kans dat Eva toch haar gewenste auto krijgt wordt met de dag groter, mede dankzij de hulp van hartsvriendin Richelle. De twee kennen elkaar al sinds hun kindertijd en zijn dikke maatjes geworden. 

Om Eva te helpen heeft Richelle een inzamelingsactie opgezet. Ze vertelde het verhaal van Eva en vroeg dorpsgenoten haar te helpen. Dat bleek een schot in de roos: binnen korte tijd is er al ruim 3.500 euro opgehaald. "Dat vinden we echt ontzettend lief van al die mensen die al gedoneerd hebben", weet Richelle. 

Eva en Richelle zijn er nog niet, maar de nieuwe auto van Eva komt met de dag dichterbij. Eva is blij dat haar nieuwe auto een kleine upgrade krijgt straks. In haar huidige wagen ontbreekt een achterbank, waardoor ze geen vriendinnetjes kan meenemen voor haar dochtertje. Bij de nieuwe versie is deze wel ingebouwd en dat vervult Eva's allergrootste wens. "Ik wil ook gewoon een moeder zijn die vriendjes en vriendinnetjes kan meenemen, zodat ze kunnen spelen". 

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren