HILVERSUM - Hilversum wil dat bezoekers van winkels en andere openbare plekken een mondkapje dragen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om er voor te zorgen dat iedereen ook echt een mondkapje heeft, deelden burgemeester Pieter Broertjes en de wethouders gisteren mondkapjes uit door het hele dorp.

Herbruikbare mondkapjes voor winkelend publiek in Hilversum
Herbruikbare mondkapjes voor winkelend publiek in Hilversum NH Nieuws

Om aandacht te vragen voor de mondkapjes werden op de bekendste winkelplekken van Hilversum stapels met mondkapjes weggegeven aan passanten.

De herbruikbare mondkapjes zijn ook bedoeld als aandachtstrekker voor de lokale ondernemers, die het met de aangescherpte coronamaatregelen de laatste tijd steeds moeilijker hebben. Er wordt al langer campagne gevoerd voor het dragen van een mondkapje en het steunen van lokale ondernemers.

Veilig boodschappen doen

Het dragen van een mondkapje is, naast het houden van anderhalve meter afstand, ook gewoon belangrijk, meent Hilversum. "Het virus is helaas zeer actief, ook in onze stad. Besmettingscijfers gaan snel omhoog en de angst voor besmetting is bij bezoekers van het centrum echt een issue. Zo proberen we op een positieve wijze Hilversummers aan te moedigen een mondkapje te dragen. Op die manier kunnen we én veilig onze boodschappen blijven doen én het virus onder de duim krijgen", aldus wethouder Scheepers.

NH Nieuws

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Hiphop Highschool | Vandaag om 19:00.
  • Hip-hop, met Jeffrey Ophof.
  • Kick Down | Vandaag om 21:00.
  • Lekkere plaatjes en praatjes over wat jij interessant vindt!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren