ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weghalen van onontplofte explosieven Muidertrekvaart klaar: meer dan 300 stuks gevonden | NH Gooi
  • Woensdag 21 oktober 2020 om 14:52 | bijgewerkt: om 15:38 uur
  • Sjoerd Stoop

MUIDEN - Het zoeken naar onontplofde explosieven op de bodem van de Muidertrekvaart, aan de rand van het voormalige kruitfabriekterrein in Muiden, is achter de rug. De afgelopen weken zijn er meer dan 300 'munitiegerelateerde artikelen' gevonden. 

Met een bootje werd de Muidertrekvaart afgespeurd naar onontplofte explosieven
NH Nieuws

De afgelopen weken werd bewezen wat al jaren gedacht werd: de Muidertrekvaart lag vol met onontplofte explosieven. Dat is ook niet heel gek: aan het water stond vele jaren een kruitfabriek. De explosieven zijn in het water beland tijdens transport, maar ook tijdens de vele ontploffingen van de fabriek.

Vooral op de plek waar meer dan zeventig jaar geleden de grootste ontploffing was, werden veel explosieven gevonden. 

De bodem van de Muidertrekvaart is nu schoongemaakt, omdat op steenworp afstand de grote nieuwe woonwijk De Krijgsman wordt gebouwd. Het gevaar dat er door vissers of zwemmers een explosief boven water zou worden gehaald, werd de gemeente daardoor te groot. 

Alle explosieven onschadelijk

Alle opgedoken onontplofte explosieven zijn ondertussen door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt of tot ontploffing gebracht en meegenomen voor verder onderzoek. 

NH Nieuws nam vorige maand nog een kijkje bij het zoeken naar de onontplofte explosieven:

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren