ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mariëtte geeft boksles aan sporters met parkinson: “Ik heb het zelf ervaren ” | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Gezondheid
  • Donderdag 22 oktober 2020 om 18:00 | bijgewerkt: maandag 26 oktober 2020 om 09:09 uur
  • Redactie
NH Nieuws

HUIZEN - Mariëtte Robijn uit Huizen heeft de ziekte van Parkinson. Bij de pakken neer zitten, doet ze niet. De diagnose heeft haar juist gemotiveerd om anderen met deze hersenziekte helpen. “Ik heb zelf bij een andere boksschool ervaren wat dit met je doet. Ik vond dat zo indrukwekkend en positief en wilde dat delen in mijn eigen omgeving”, vertelt ze in NH Buurten.

Mariette Robijn
Rock Steady Boxing

Samen met Wim Rozenberg en Jan Groothuis, twee sporters met Parkinson, heeft ze een vereniging opgericht en een speciale coach-opleiding gevolgd. Sinds een jaar kunnen mensen met Parkinson bij hen terecht voor het boksprogramma Rock Steady Boxing. 

Eigenaar van sportschool Coronel Sports Frank Klein gaf al snel goedkeuring aan het plan van Mariëtte. "Ik belde Frank op en zeg 'We hebben geen geld, geen bokszakken, geen ruimte, we hebben wel bokshandschoenen en we hebben ambitie. Mogen we bij jou?' En toen zei Frank na 10 seconden: 'Ik denk dat dat wel kan.'"

Patiënten met de ziekte van Parkinson raken langzaam de controle kwijt. Door het boksen heeft Mariëtte geleerd veel meer te kunnen dan ze dacht: "Het beeld van de toekomst leek van tafel te gaan. Ik heb geleerd dat ik dus nog veel meer vermogens heb die ik kan benutten."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren