ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ventilatie drie Huizer scholen niet op orde: ramen blijven voorlopig open | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Maandag 09 november 2020 om 18:17 | bijgewerkt: om 18:26 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Drie Huizer basisscholen moeten voorlopig de ramen openhouden om voldoende te kunnen ventileren. Dat stelt de gemeente Huizen nadat ze de afgelopen tijd onderzoek heeft gedaan naar de ventilatie op scholen vanwege de verspreiding van het coronavirus. Op scholen De Springplank, de Rehobothschool en de Van den Brugghenschool blijkt de ventilatie niet te voldoen aan de eisen. 

De Springplank in Huizen
De Springplank in Huizen Google Streetview

Huizen heeft de ventilatie op alle scholen onder de loep laten nemen. Dat gebeurde op het verzoek van het ministerie omdat ventilatie mogelijk een rol zou kunnen spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Slechte ventilatie zou er voor kunnen zorgen dat virusdeeltjes langer in een klaslokaal kunnen blijven hangen. 

De meeste Huizer scholen hebben hun ventilatie op orde, maar bij de Springplank, de Rehobothschool en de Van den Brugghenschool is dat dus niet het geval. Er hoeven niet meteen maatregelen genomen te worden, omdat het voldoet om de ramen open te zetten. Dat doen de scholen voorlopig ook gewoon, maar met de naderende winter is dat niet ideaal. 

Verbetering ventilatiesysteem

Daarom wordt er toch gekeken wat er op korte termijn verbeterd kan worden. Bij de Rehobothschool en de Van den Brugghenschool wordt onder meer gekeken of de technische capaciteit van het ventilatiesysteem verbeterd kan worden. Ook het schoolbestuur van De Springplank kijkt naar maatregelen, al is nog niet meteen duidelijk waar precies naar wordt gekeken . 

De scholen die nu kijken of hun ventilatie verbeterd kan worden, krijgen daar op voorspraak van de gemeente hulp bij van de GGD. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren