ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricumse stept met anderen: "Juist tijdens corona is bewegen nog belangrijker" | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Vrijdag 20 november 2020 om 07:30 | bijgewerkt: om 07:46 uur
  • Laura van der Molen

BLARICUM - Uit de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdag werd één ding duidelijk: we moeten meer bewegen. De Blaricumse Marion Duijsens doet dat op haar eigen manier. Zij moedigt mensen uit de buurt aan om mee te gaan steppen. 

We hebben een hoop dingen niet in de hand met het coronavirus, maar één ding kunnen we wel controleren: onze beweging. "Of dat nou wandelen, fietsen of even stretchen is. Zolang je elke 20 minuten maar even opstaat om iets te doen",  vertelt Thomas Roukema. De fysiotherapeut ziet steeds meer mensen met nek- en schouderklachten door het vele en langdurige thuiszitten tijdens corona. 

Factoren die meespelen bij de toename in nek- en schouderklachten zijn met name het thuiswerken en een verkeerde houding. "De scheidslijn tussen werk en privé verdwijnt. Mensen werken net wat langer door en doen dat aan de keukentafel in een verkeerde houding. Ook hebben ze geen sociale omgeving die hen aanmoedigt om te sporten, dus het eindeloos stilzitten sluipt er al snel in", aldus de fysiotherapeut. 

NH Nieuws

Ook Marion Duijsens pleit voor meer bewegen. Van oudsher is de Blaricumse atleet, maar door blessures moest ze noodgedwongen zoeken naar een andere vorm van sporten. En dat werd steppen. "Met de step ga je net wat harder dan lopen en je beweegt spieren meer dan met fietsen",  vertelt Duijsens. Ze besloot een aantal steps aan te schaffen en ging op zoek naar een groep enthousiastelingen in de buurt die mee wilden met de steptochten.

Inmiddels gaat Marion twee keer per week met het groepje op pad. Van de coronabeperkingen heeft ze vrijwel geen last: "Behalve de groepsgrootte is corona totaal geen handicap voor ons. Tijdens het steppen houd je al afstand en je bent lekker buiten."

'Zweet op onze rug'

Duijsens hoopt dat meer mensen het steppen een kans geven, want naar haar mening is het de perfecte manier van bewegen. "Je verbrandt een hoop calorieën tijdens het sporten en je werkt ook aan je conditie. Daarnaast is er niks zo heerlijk als het voldane gevoel van écht even bewogen hebben."

Het steppen is voor elke leeftijd, maar bij Marion kunnen vooral 45+-ers terecht. "De jonge mensen willen vooral hard en snel, maar dat is voor mij te fanatiek. De mensen waarmee ik ga steppen, doen het superrelaxt. Maar het zweet staat wel op onze rug, want er moet natuurlijk alsnog gesport worden", lacht Duijsens. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren