ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Lions Club Hilversum bakt pannenkoeken voor het goede doel | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Goede doelen
  • Zondag 29 november 2020 om 18:06 | bijgewerkt: om 18:47 uur
  • Laura van der Molen

'S-GRAVELAND - Vandaag is het de feestdag van de Heilige Sint Pannekoek. Lions Club Hilversum bakte daarom pannenkoeken voor het goede doel. "De volledige opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank", vertelt actief lid Raymond.

Sint Pannekoek werd in 1986 bedacht door striptekenaar Jan Kruis. Hij creëerde een jonge monnik die een pannenkoek legde op het hoofd van een abt. Dit zou hebben geleid tot een engel met een gouden koekenpan die een perfecte pannenkoek op het hoofd van de monnik wierp. Hierdoor veranderde de monnik in de heilige Sint Pannekoek die we vandaag de dag nog vieren door heel Nederland. 

Zo ook de Lions Club Hilversum. Ter ere van de heilige zijn zij vandaag pannenkoeken gaan bakken voor de Voedselbank. Vanaf één euro konden de mensen een heerlijke pannenkoek kopen. Naast dat de pannenkoek een symbolische betekenis heeft, is het ook gewoon "ontzettend lekker en super Hollands",  aldus Raymond Serré. 

NH Nieuws

De heren van de Lions Club stonden vanochtend al vroeg in hun eigen aangeschafte pannenkoekenwagen bij het parkeerterrein van restaurant Vlaar. Het is een ijverige bedoeling: beslag wordt gemaakt, lepels met beslag worden in de pannen gegoten en tientallen pannenkoeken worden geflipt.

De klanten mogen zelf bepalen hoeveel ze afrekenen voor hun pannenkoek en kunnen deze verorberen aan de statafels. Ook is er een speciale drive-through aangelegd, waarbij de klanten gewoon in hun auto kunnen blijven zitten en een van de vrijwilligers de bestelling  komt brengen. 

Lastige tijd

De Voedselbank kan volgens Raymond de hulp van de Lions Club Hilversum goed gebruiken. Door de coronatijd doen steeds meer mensen een beroep op de service van de Voedselbank. Daar komt nog eens bovenop dat supermarkten steeds minder vaak producten overhouden die over de datum zijn. "Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar dat zorgt wel voor een dubbel probleem bij de Voedselbank", legt Raymond uit. 

Inmiddels is er 750 euro aan donaties ontvangen, een grotere opbrengst dan de heren hadden verwacht. "Het zal je verbazen hoe makkelijk je eigenlijk iets kan betekenen voor een ander", zegt Raymond. Al met al was het een gezellige dag en zowel de Lions Clubleden als de klanten hebben genoten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren