HILVERSUM - De tien demonstranten die afgelopen zaterdag zijn aangehouden bij de verboden protesten tegen de lockdown, zijn weer op vrije voeten. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. 

Viruswaarheid-voorman Willem Engel opgepakt in Hilversum
Viruswaarheid-voorman Willem Engel opgepakt in Hilversum Gül Streutker/HILVERSUM.HU.NL

De tien demonstranten werden zaterdag aangehouden toen ze, ondanks herhaaldelijk aandringen van de politie, Hilversum niet wilden verlaten. Ze waren afgekomen op een demonstratie tegen de lockdown, die voor het weekend al verboden werd door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes. 

De burgemeester verbood de demonstratie vooraf, omdat het er alle schijn van had dat de demonstranten zich niet zouden houden aan de daarvoor gestelde regels. De demonstranten waren onder meer niet van plan om de coronamaatregelen na te leven. Toch kwamen er zaterdag enkele tientallen betogers naar Hilversum. De demonstratie verliep enige tijd goed en de demonstranten hielden zich ook aan de regels. 

Tien aanhoudingen

Later in de middag sloeg de sfeer om: de situatie werd grimming toen dertig tot veertig demonstranten werden gesommeerd weg te gaan, maar dat verzoek weigerden. Tien demonstranten, onder wie Viruswaarheid-voorman Willem Engel, werden aangehouden vanwege 'het deelnemen aan een betoging waarvoor een verbod is gegeven'. 

De opgepakte demonstranten zijn na hun aanhouding meegenomen naar het politiebureau. Met een proces-verbaal op zak zijn ze hetzelfde weekend nog vrijgelaten. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren