ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise jeugd gaat hard op game-toernooi: "Burgemeesters redden de vakantie" | NH Gooi
  • Donderdag 31 december 2020 om 08:00 | bijgewerkt: om 08:07 uur
  • Mark Arents

GOOI - Een tiener die de hele kerstvakantie de populaire game FIFA speelt, is niet heel bijzonder. Deze week gaat het echter om meer dan een beetje vermaak, de burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek hebben namelijk een FIFA-toernooi georganiseerd, met een flinke prijs. "De eerste plek krijgt een Playstation 5", vertelt deelnemer Nash Saalberg.

Gooise jeugd game-toernooi
NH Nieuws / Mark Arents

De prijzenpot heeft flink gewerkt, want zestig spelers uit de hele regio hebben zich ingeschreven voor het online toernooi. "Je kan gewoon lekker vanuit huis meedoen", vertelt Mick Bakker uit Huizen. "Deze vakantie is wel saaier dan normaal door de lockdown. Zo'n toernooi maakt het wel veel leuker, want je hebt iets om voor te strijden."

Daarmee is een van de doelen van de burgemeesters op voorhand al bereikt. "We wilden meerdere leuke dingen voor jongeren organiseren tussen kerst en oud en nieuw", vertelt burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes. "Dat was al voor de lockdown bedacht, dus we hadden ook allemaal buitenactiviteiten die helaas niet konden doorgaan."

Zorgen om jeugd

De plannen komen bij de burgemeester gedeeltelijk voort uit bezorgdheid over de jeugd tijdens deze tweede lockdown. "Ze hebben het zwaar, de normale gang van het leven gaat ze voorbij", vervolgt Broertjes. "Dat is echt wel een probleem, daar moeten we nog een betere oplossing voor vinden." 

Bekijk hieronder een reportage over het FIFA-toernooi. Tekst loopt door onder video.

NH Nieuws

Het toernooi is niet alleen voor de burgemeesters een succes, ook de deelnemers zijn zeer enthousiast. "Ze hebben hiermee toch wel een beetje de vakantie gered", vertelt Rutger Kalmeijer uit Hilversum. "Wat mij betreft organiseren ze het volgend jaar weer", besluit Mick.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren