ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Goois Natuurreservaat roept op na sneeuwval: "Blijf op de paden lopen" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Natuur
  • Maandag 08 februari 2021 om 09:56 | bijgewerkt: om 10:04 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Wandelaars die de komende dagen door de besneeuwde gebieden van het Goois Natuurreservaat (GNR) lopen, worden opgeroepen elkaar goed de ruimte te geven en vooral op de wandelpaden te blijven. Het was gisteren al druk in de natuur, de komende dagen zal dat niet anders zijn.

Sneeuw in het Goois Natuurreservaat
Goois Natuurreservaat

Het Goois Natuurreservaat verwacht ook de komende dagen veel mensen in de natuur. "Het is alweer een tijd geleden dat er een grote hoeveelheid sneeuw in Nederland is gevallen. Begrijpelijk dat veel mensen daarvan willen genieten, maar dat betekent ook extra druk op onze natuurgebieden. Er wordt snel vergeten dat men in de natuur te gast is in het leefgebied van heel veel verschillende dieren", aldus het GNR.

De beheerders van de Gooise natuur doen daarom een extra oproep aan bezoekers. Naast  elkaar de ruimte geven en op de wandelpaden blijven, wordt onder meer ook opgeroepen honden aangelijnd te houden op plekken waar dat wordt gevraagd. 

Sneeuw zorgt ook voor gevaar

Daarnaast waarschuwt het GNR dat het door de sneeuw gevaarlijk kan zijn. "Onderweg kan het glad zijn vanwege ijzel. En in het bos bestaat de kans dat takken bezwijken onder een dikke sneeuwlaag. Nog een goede reden om op de wandelpaden te blijven."

Bezoekers van de Gooise natuur worden verder opgeroepen om drukke tijdstippen en plekken zoveel mogelijk te mijden. De slee meenemen de natuur in mag uiteraard wel, zo stelt het GNR. Maar ook daarvoor geldt: gebruik die alleen op de wandelpaden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren