ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Skelterdiploma, concertje en aardbeien met bubbels: zo viert 't Gooi Koningsdag | NH Gooi
  • Dinsdag 27 april om 14:26 | bijgewerkt: om 15:07 uur
  • Carlijn Kolk

Koningsdag gaat in 't Gooi niet stilletjes voorbij. Er is van alles te beleven. Coronaproof, maar toch een beetje feestelijk: dat is de bedoeling. Met een kleedjesmarkt, concertje, online festival en aardbeien met bubbels wordt geproost op de Koning. 

NH Nieuws

Corona of niet: Koningsdag begint in 't Gooi traditiegetrouw met een kleedjesmarkt. Dit keer alleen wel vanuit de tuin. De Loosdrechtse Lydia heeft zoals ze zelf zegt 'heel veel troep'. Maar je kunt ook blikgooien, koffie en thee halen of bij ze grabbelen. En als klap op de vuurpijl kun je ook een heus skelterdiploma bemachtigen. Op het basketbalveldje naast hun huis hebben ze een parcours uitgezet. 

Tekst loopt door onder de foto.

Skelterdiploma
Skelterdiploma NH Nieuws

Op een locatie van Philadelphia in Hilversum, waar mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen, is het helemaal feest. Zij worden getrakteerd op een concert van Yentl, bekend van The Voice of Holland. Loco-burgemeester Karin Walters komt ook even langs en kan het niet laten om even de heupen te bewegen.

"De bewoners kijken elk jaar uit naar Koningsdag en nu was er natuurlijk niets te doen. En als ze dan horen dat er een optreden is, is het feest. Gisteren hebben we alles versierd en kijken ze er naar uit", zegt woonbegeleider Aafke Post. Vervolgens eten ze samen een tompouce en 's middags is er voor de bewoners een bingo georganiseerd. 

Tekst loopt door onder de foto.

Concertje Koningsdag
Concertje Koningsdag NH Nieuws

Het ontbreekt in Hilversum niet aan een echt Oranjefeestje: het Hilversumse poppodium De Vorstin, de horecaondernemers en NH Gooi presenteren vandaag een online Koningsdagfestival. Hilversummers konden een borrelbox bestellen voor tijdens het festival, om zo de horeca te ondersteunen. De eerste werd vanochtend feestelijk overhandigd aan loco-burgemeester Karin Walters.

Tekst loopt door onder de foto.

Overhandiging borrelbox
Overhandiging borrelbox NH Nieuws

Het centrum van Bussum oogt rond het middaguur nog rustig, maar zo gauw je de hoek om loopt bij sterrenrestaurant Soigné, komt de gezelligheid je tegemoet. Traditiegetrouw is het personeel verkleed als grote aardbeien. Ze hebben aardbeien met chocolade in een puntzak. En een glaasje bubbels mag niet ontbreken. 

"Een keer per jaar mogen we van onszelf helemaal gek doen en zijn we geen Soigné eigenlijk, geen sterrenrestaurant, niet formeel. Maar we mogen gewoon maf doen", vertelt Frank Velthuyse.

Aardbeien met bubbels in het Gooi
Aardbeien met bubbels in het Gooi NH Nieuws/Carlijn Kolk

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren