ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Duikers vissen Loosdrechtse Plassen leeg: "Honderden flessen opgevist" | NH Gooi
  • Zondag 18 juli 2021 om 20:30 | bijgewerkt: om 22:01 uur
  • Mark Arents

Duikers hebben een weekend lang de vertroebelde Loosdrechtse Plassen afgespeurd naar glas en andere troep. De vrijwillige zoektocht was vooral gericht op de Wastobbe, een plek waar veel bootjes een dag lang blijven dobberen. "Het is ongelofelijk wat we allemaal vinden", vertelt duiker Jan-Eric Zandbergen.

NH Nieuws

De zoekactie was specifiek gericht op glas, maar daar bleef het niet bij. Ook een buitenboordmotor, accu en flink wat ankers worden opgevist in een weekend tijd. "Toen we op een van de eilanden gigantisch veel glasscherven aantroffen, besloten we nog voor de topdrukte deze zomer hier in het water ook op zoek te gaan naar glas", aldus Loek Welter, watercoördinator bij de gemeente Wijdemeren. "Op alle plekken waar je hier de bodem kan raken hebben we nu gezocht."

Rondom een van de toilethuisjes op een eilandje lag volgens Welter een grote hoeveelheid glasscherven. "Mensen vinden het kennelijk leuk om glas tegen die muur kapot te gooien, terwijl iedereen daar met blote voeten loopt. Op het eiland hebben we inmiddels het zand weg moeten scheppen om het enigszins veilig te maken."

Duiken naar puin

En ook in het water blijkt de hoeveelheid troep niet gering. Op de verzamelboot staan aan het eind van het weekend drie kliko's vol met glas, maar ook allerlei ander puin. "We hebben alles opgevist waaraan iemand zich eventueel kan bezeren", vertelt duikinstructeur Phil Rustell. "Mensen laten kennelijk van alles achter, we hebben zelfs een bierkrat gevonden, dus wat biertjes kunnen we terugbrengen zometeen."

"Alles wat je mee op het water neemt, ook mee naar huis graag"
phil rustell - duikcentrum loosdrecht

Op de terugweg van de duikplek naar de haven is het slalommen tussen de boten door. "Het kan hier zo druk zijn", vertelt Rustell. Ook de eerste twee blikjes bier die 'buiten de boot zijn gevallen', worden alweer gespot. Van wie de biertjes zijn is niet duidelijk, maar volgens de Loosdrechtse duikinstructeur is in principe voor iedereen op het water het devies hetzelfde: "Alles wat je mee het water opneemt, ook mee naar huis graag."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren