ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise vaccinatielocatie gaat ook 's avonds open voor coronavaccin zonder afspraak | NH Gooi
  • Donderdag 26 augustus 2021 om 13:31 | bijgewerkt: om 14:38 uur
  • Sjoerd Stoop

De Gooise vaccinatielocatie voor het coronavaccin gaat vanaf komende maand ook 's avonds open om mensen zonder afspraak te vaccineren. Door het ook 's avonds mogelijk te maken een eerste coronaprik te halen, moet de drempel voor het halen van de prik volgens de GGD nog verder worden verlaagd.

Vaccinatielocatie Hilversum
GGD Gooi en Vechtstreek

Hoewel de Gooise vaccinatiegraad hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, heeft nog ongeveer één op de vijf mensen van twaalf jaar of ouder geen eerste prik gehad. De GGD hoopt dat aandeel de komende weken verder te verlagen.

Dat gebeurt onder meer met het 'vaccineren zonder afspraak', dat sinds begin deze maand elke dag kan op de vaccinatielocatie van Hilversum. Dat kon tot nu toe alleen overdag, maar vanaf september op dinsdag en donderdag ook tot half tien 's avonds. "We merken dat het vaccineren voor een grote groep mensen werkt. Daarom gaan we nu op enkele dagen ook 's avonds open. Daarmee willen we het voor mensen nog makkelijker maken om hun eerste prik te halen", zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg.

Het 's avonds zonder afspraak een coronaprik halen kan vooralsnog op twee avonden, na komende maand wordt dat teruggeschroefd naar één avond en wordt het prikken zonder afspraak hoe dan ook wat teruggeschroefd.

Laatste mensen zonder vaccin

Toch blijft de GGD er de komende weken alles aan doen om ook de laatste mensen die niet gevaccineerd zijn, aan een coronaprik te helpen als ze dat willen. Er wordt nu onder meer gekeken naar vaccineren op locatie. "We merken dat de vaccinatiegraad voor verschillende wijken door de hele regio wat achterblijft. We willen daar graag zelf naartoe gaan om de mensen in ieder geval ook verder voor te lichten over het coronavaccin, maar misschien ook wel op locatie te gaan vaccineren", zegt Schreijenberg.

Hoe dat er precies uit gaat zien, moet nog blijken. "We praten daar nu nog over met verschillende gemeenten, maar het lijkt er wel op dat we daar gedurende volgende maand mee van start gaan. Om welke buurten het gaat en hoe het allemaal gaat werken, kan ik nu nog niet zeggen. We hopen snel meer bekend te maken."

Als het gaat om voorlichting over het coronavaccin wijst de GGD erop dat mensen die nog twijfelen over het wel of niet vaccineren vanaf nu ook de vaccinatielocatie in Hilversum kunnen binnenlopen als ze nog vragen hebben. "Ook daarvoor kun je zomaar binnenlopen. Er zit daar een arts klaar die alle vragen over het coronavaccin kan beantwoorden. Als je dan wil, kun je je meteen laten vaccineren. Als je er nog verder over wil nadenken, kun je dat thuis natuurlijk verder doen."

Gooise vaccinatielocatie voor het coronavaccin

Een vaccinatie met het coronavaccin halen kan vanaf komende maand alleen nog maar in Hilversum. De vaccinatielocatie in Naarden is al dicht, aan het eind van deze maand sluit ook de locatie in Huizen. De twee vaccinatielocaties zijn dicht omdat de GGD de capaciteit simpelweg niet meer nodig heeft, nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn.

De vaccinatielocatie van Hilversum zit aan de Verlengde Zuiderloswal. De openingstijden om zonder afspraak te vaccineren zijn hier te vinden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren