ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuwe plannen Liebergpark op Hunkemöller-terrein: groener en ruimer | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 19 oktober om 11:52 | bijgewerkt: woensdag 20 oktober om 11:53 uur
  • Eline Ploch

Veel minder kantoorruimte, iets minder woningen en vooral veel meer groen en ruimte. Omwonenden zijn blij met de nieuwe plannen voor het Liebergpark. "Het zal een verademing zijn ten opzichte van de huidige situatie op het Hunkemöller-terrein."

Liebergpark entree
Liebergpark entree Bijont/Tectra

"Ik ben heel erg trots op het plan dat nu op tafel ligt", vertelt Ard Pierik, directeur van ontwikkelaar Bijont. "Het is nu één grote betonwand en het wordt echt een prachtig gebied." 

Het nieuwe ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de omwonenden van de nieuw te realiseren wijk. Eén van de hete hangijzers was de geplande hoogbouw in het gebied. 

"Van nature hebben mensen weerstand tegen veranderingen. Ze zijn bang voor te veel beton. Maar tegenwoordig kan er zo prachtig worden gebouwd met gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. Dit wordt een prachtig gebied. Een win-winsituatie ten opzichte van hoe het nu is", aldus Pierik.

Als alles volgens planning loopt zal het Liebergpark medio 2024 of begin 2025 gereed zijn.
Ard pierik - directeur bijont

In het laatste plan is de hoogbouw naar achteren verplaatst, richting het spoor en de geplande 4000 vierkante meter kantoorruimte is gehalveerd. Ook zijn de auto's in het ontwerp uit het straatbeeld verdwenen. Parkeren gebeurt geheel ondergronds. Verder biedt het Liebergpark plaats aan 278 woningen, dat zijn er tweeëntwintig minder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Liebergpark overzicht
Liebergpark overzicht Bijont/Tectra

Al jaren had lingeriefabrikant Hunkemöller plannen om het hoofdkantoor en het distributiecentrum te verhuizen van de Liebergerweg naar een nieuwe locatie. In 2018 werd het terrein verkocht aan Tecta Invest. 

Nu er overeenstemming is omtrent de plannen, kan er worden gewerkt aan een overeenkomst tussen de investeerder en de gemeente. Na goedkeuring door de gemeenteraad en na een wijziging van het bestemmingsplan kan er worden begonnen met de ontwikkeling. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren