ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp zet definitief streep door Sinterklaasintocht | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Woensdag 20 oktober 2021 om 14:38 | bijgewerkt: om 15:26 uur
  • Mark Arents

De goedheiligman wacht dit jaar wederom geen massale ontvangst in Weesp. Het Comité Sinterklaas Intocht Weesp heeft die beslissing genomen en stopt met de voorbereidingen. De coronamaatregelen die momenteel nog gelden, maken het volgens de organisatie onmogelijk.

Sinterklaas komt er weer aan
Erik Bro at Dutch Wikipedia / CC BY-SA

"We hebben met pijn in het hart moeten besluiten dat de intocht in Weesp ook dit jaar niet door kan gaan", aldus voorzitter van het comité Walter Aleman. Net als vorig jaar betekent deze beslissing dat de Sint dit jaar niet speciaal in de 'Kom van Weesp' aankomt.

“De nu geldende coronamaatregelen maken het onmogelijk om de intocht te organiseren zoals we dat in Weesp gewend zijn. Daarnaast is er nog grote onzekerheid over welke maatregelen half november gelden, wanneer de intocht gepland staat."

Alternatief

Of er net als in Hilversum in Weesp een alternatief voor de intocht komt is nog niet bekend. In Hilversum bezoekt de Sint dit jaar alle wijken los van elkaar, om zo eventuele coronamaatregelen niet te overtreden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren